Haberler

İstanbul Barosu Başkanlığına Ümit Kocasakal Seçildi.

İstanbul Barosu Başkanlığına 6 Bin 80 Oyla Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Ümit Kocasakal Seçildi.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun diğer adayı İstanbul Barosu eski başkanı Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy aldı.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal:

"İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak"

İstanbul Barosu Eski Başkanı Muammer Aydın:

Buradaki sonuçlar bizim iki yılda baroda iyi çalıştığımızın göstergesi. Çünkü oylar 10 bine çıktı. Hangi anlamda olursa olsun önce ilke bölündü dense bile bölünmeden bile büyüme çıktığı gözüktü. Dolayısıyla ben kazanan arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

Oy sayımı sırasında Özgürlükçü Hukuk Platformu üyelerinin Kürtçe sloganlar atması nedeniyle gergin anlar yaşandı

"19 BİN 816 AVUKAT OY KULLANDI"

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, 26 bin 94 avukattan 19 bin 816'sı oy kullandı. Sabah 09.00'da başlayan oy verme işlemi akşam 17.00'de sona ermesinin ardından

sayıma geçildi. Sonuçların salonda bulunan ekranlarda yansıtıldığı seçimlerde, Ümit Kocasakal 6 bin 80 oyla yeni Baro Başkanı oldu.

"İSTANBUL ESKİ BARO BAŞKANI MUAMMER AYDIN 4 BİN 520 OY ALDI"

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun diğer adayı İstanbul Barosu eski Başkanı Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy alırken, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin 4 bin 55, Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Kemal Aytaç 3 bin 247, Katılımcı Avukatlar Grubu Adayı Mustafa Kemal Güngör bin 236, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Feyzi Çelik 678 oy aldı.

"BARO BİR SİYASİ PARTİYE YANDAŞLIK YAPMADAN HUKUKUN YANINDA DİMDİK AYAKTA DURACAK"

İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Ümit Kocasakal resmi sonucun açıklanması öncesinde basın mensuplarına değerlendirme yaptı. Kocasakal, "İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak" dedi.

"BANA OY VEREN VERMEYEN HERKESİN BAŞKANI OLMAYA GAYRET EDECEĞİM"

Kocasakal, "İstanbul Barosu 132 yıllık bir kurum olarak tarihi bir seçimini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdi. Bana oy veren vermeyen herkesin başkanı olmaya gayret edeceğim. Baronun, mesleki sorunları çözmek için kararlılıkla mücadelemi sürdüreceğim bana oy verenleri mahcup etmeyeceğim. Bunu samimiyetle söylüyorum, Genel Kuruldan aldığımız bu teveccüh ile ilkelerimize, Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, üniter bütünlüğümüze sahip çıkacağız. Mesleğimize, sorunlarımıza ve cübbemize sahip çıkacağız. İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak" dedi. Öte yandan, oy sayımı sırasında Özgürlükçü Hukuk Platformu üyelerinin Kürtçe sloganlar atması nedeniyle gergin anlar yaşandı.

İSTANBUL ESKİ BAŞKANI AYDIN: "KAZANAN ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Resmi sonuçların açıklanmasının ardından İstanbul Barosu eski başkanı Muammer Aydın bir değerlendirmede bulundu. Aydın, "Buradaki sonuçlar bizim iki yılda baroda iyi çalıştığımızın göstergesi. Çünkü oylar 10 bine çıktı. Hangi anlamda olursa olsun önce ilke bölündü dense bile bölünmeden bile büyüme çıktığı gözüktü. Dolayısıyla ben kazanan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bunun başarı olduğunu düşünüyorum. Çünkü İstanbul Barosunda biz Cumhuriyetçi, Demokrasi ve Atatürkçü düşünceyi bayrak yapmıştık. O düşünce kazandı yine. İki yıllık başkanlık dönemimde hizmet vermeye çalıştım" diye konuştu.

"BAROYA BİR BİR MESAİ KAVRAMI OLMAKSIZIN ÇALIŞTIM"

"Bir sonraki İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde aday olacak mısınız? şeklindeki soruya Aydın, "Bunu söylemek için çok erken. Arkadaşlarımız çalışsın benden yardım isterlerse her zaman o yardımı vermeye hazırım. 8 yıldır baroda ben deneyim kazandım. Benim hayatımda baro önemli bir yer tuttu. Ailemi çoluk çocuğumu ihmal ettim. Ama baroya bir bir mesai kavramı olmaksızın çalıştım." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title