Haberler

İstanbul'da susuzluk alarmı

Güncelleme:

İstanbul'da susuzluk alarmı Son 3 günde yağan yağmurlar barajlara etki etmedi İstanbul barajlarında son 10 yılın en düşük seviyesi ölçüldü Uzmanlar İstanbul'un 2 aylık suyu kaldığı yönde uyardı İstanbul'da aylardır yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranı son 10 yılın en...

İstanbul'da susuzluk alarmı

Son 3 günde yağan yağmurlar barajlara etki etmedi

İstanbul barajlarında son 10 yılın en düşük seviyesi ölçüldü

Uzmanlar İstanbul'un 2 aylık suyu kaldığı yönde uyardı

İSTANBUL - İstanbul'da aylardır yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Barajlara 3 gündür İstanbul'da etkili olan yağışlar da etki etmedi. Geçen hafta içerisinde yüzde 27 olan su seviyesi daha da düşerek yüzde 25 seviyelerine kadar dayandı. Uzmanlar ise daha önce yaptıkları uyarıda İstanbul'un 2 aylık suyunun kaldığı yönünde uyarmıştı.

İstanbul barajların doluluk oranları bakımından son 10 yılın en kötü yılını geçiriyor. Milyonlarca kişinin yaşadığı megakentte uzun zamandır verimli yağmur yağmıyor. Verimli yağışların düşmemesinin ardından barajlardaki su seviyesi her geçen gün daha da aşağı doğru gidiyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre barajlardaki doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 26, 34 seviyesine kadar indi. Uzman isimlerde ve vatandaşlarda bu hafta yağan yağmurların bir nebze de olsa barajları dolduracağı umudu hakimdi. 16 Kasım Pazartesi günü yüzde 27,49 olan doluluk oranı yağan yağmurlara rağmen bugün itibariyle yüzde 26, 34 seviyesine kadar düştü.

İstanbul'da bulunan önemli barajların doluluk oranları ise ayrı ayrı olarak şöyle bildirildi: "Ömerli 32.26, B. Çekmece 16.67, Alibeyköy 28.21, Terkos 27.41, Elmalı 25.54, Darlık 55.69, Istrancılar 24.90" Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağış analizine göre ise Marmara Bölgesi'nin Ekim ayı yağış ortalamasında normaline göre yüzde 8 azalma tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title