Haberler

İstanbul: Balat'ta Papa Ticareti

16. Benedict'in ziyareti nedeniyle bir çok yol, yaya ve araç geçişine kapanırken, dükkanı açık olduğu halde satış yapamadığını dile getiren esnaf, üzerinde Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Papa'nın resimlerinin olduğu kupaları basın mensuplarına tanıttı. Kupaların 10 YTL'den, Ayasofya Müzesi'nin ise 50 YTL'den alıcı bulduğunu söyleyen işyeri sahibi, dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu söyleyerek, günün anısına böyle bir şey yaptıklarını dile getirdi.

Papa 16. Benedict'in Ankara ve İzmir'den sonra son durağı olan İstanbul'daki ziyaretleri nedeniyle bir çok yol trafiğe kapatıldı. Papa 16. Benedict'in ayine katıldığı Fener Rum Patrikhanesi'nin bulunduğu cadde trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı. Cadde üzerinde bulunan işyeri sahipleri dükkanları açarken, yaya geçişine izin verilmediğini belirten Fikriye Çatık, günün anısına yapılan kupaları olduğunu söyledi. Üzerinde Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Papa'nın resimlerinin olduğu kupaları basın mensuplarına tanıtmak istediğini dile getiren Çatık, "Kupaların üzerinde ayrıca güvercin ve zeytin dalı gibi barışı simgeleyen semboller var. Patrikhanenin resmi ve hatırası olarak bunu düşündük. Bu durum her gün olan bir şey değil. Dünyanın gözü burada biz de bunu düşünerek, bugünün anısına bir şeyler yapmayı hedefledik. Ve bunlar 24 saat içinde yapıldı. Amacımız bugün bunları satmaktı. Çünkü burası hiç bir zaman bugün ki kadar yoğun olmayacak.Yanlış bir şey yapmadık. Tam tersine Türk halkının ne kadar olumlu olduğunu ve global düşünebildiğini gösterdik" dedi.

Ayrıca Türkiye'yi tanıtmak için kristalden yapılan Ayasofya Müzesi'nin minyatürü olduğunu da belirten Çatık, "Bu minyatür dükkanlarımızda gösteriliyor. Turistler ve Yunanlılar minyatüre büyük bir ilgi gösteriyor. Kupaları patrikhaneden izin alarak yaptık. Hatta kupaların üzerindeki mührü patrikhanede çalışan bir papaz arkadaşımız sağladı. Osmanlı tuğrası sizin için ne kadar önemliyse, patrikhane mührü de bizim için önemli. Resimleri de onlar verdi. Yanlış bir şey yapmak istemedik. Her şeyi danışarak yaptık" diye konuştu.

Papa'nın Türkiye'ye gelişiyle ilgili ise Çatık, "Papa'ya Türk insanın misafirperverliğini göstermiş olduk. Bu ziyaret gerçekten çok iyi. Şükür ki şu saate kadar hiç bir sorun olmadı" ifadelerini kullandı.

Kupaların 10 YTL'den, Ayasofya Müzesi'nin ise 50 YTL'den alıcı bulduğunu dile getiren Çatık, bu tarz eşyaların turistler tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title