Haberler

İstanbul: Bakan Tüzmen, Dünya Ekonomik Forumu'nu Değerlendirdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çırağan Sarayı'nda Gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nu Değerlendirdi. Dünya Ekonomi Forumu'nun Çok Önemli Bir Etkinlik Olduğuna Dikkat Çeken Tüzmen, "İstanbul, Artık Kendi Potansiyelini Dünyaya Göstermeye Başladı" Dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nu değerlendirdi. Dünya Ekonomi Forumu'nun çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Tüzmen, "İstanbul, artık kendi potansiyelini dünyaya göstermeye başladı" dedi.

Bakan Tüzmen, Çırağan Sarayı'nda yaptığı açıklamada, "İstanbul bugünlerde çok meşgul. Dün Uluslararası İş Forumu ve bugün bir fuar açtık. İslam ülkelerinden 350-400 firma gelmişti. Aynı zamanda Davos başladı bugün. Az önce Gürcistan Başbakanı ile görüştük. Cezayirli ve Katarlı liderlerle görüştük. Teker teker pek çok liderle görüşmeler yapıyoruz. Yarın bir oturuma başkanlık edeceğim. İstanbul, artık kendi potansiyelini dünyaya göstermeye başladı. Türkiye bunu kanıtlamaya başladı. Gördüğünüz gibi programdan programa koşuyoruz. Bugün İSADAK toplantısı vardı. Bunlar Türkiye'nin dünya ekonomisi ve ticaretinde önemli bir yön tayin ettiğinin açık göstergesi. Ben tüm organizasyonlarda emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Gürcistan-Türkiye ilişkilerinin sorulması üzerine Bakan Tüzmen, "Gürcistan'la 2 milyar dolara yakın ticaret hacmimizin olacağını söylemiştik. Bunu söylediğimiz zaman 200 milyon dolar ticaret hacmimiz vardı. 2005 yılında 500 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaştik. Bu sene yüzde 40-50 artışla, neredeyse 1 milyar doları zorlayacak bir artış var. Gürcistan ile Türkiye ekonomisinin büyümesi, bu rakamları ciddi şekilde etkiliyor. Karşılıklı ihalelerde Batum ve Tiflis havaalanlarını, Gürcistan karayollarını yine bizim firmalarımız yapıyor. Karayolları ve konfeksiyonda müteşebbislerimiz Gürcistan'da çalışıyor. Önümüzdeki günlerde daha iyi noktalara ulaşacağımızı düşünüyorum. Gürcistan, Türkiye'nin yakın dostu, kardeşi bir ülke. Transit yollarımız için önemli bir nokta. Dolayısıyla önümüzdeki günler daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title