Haberler

İstanbul: Bakan Şahin, Fıa'nın Kararını Değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fıa'nın Türkiye'ye Verdiği 5 Milyon Dolar Para Cezasının Fıa Tarihindeki En Ağır Ceza Olduğunu Söyleyerek, Uluslararası Tahkim Yolunun Olduğunu, Ancak Hem Organizasyonu Gerçekleştiren Şirketin Hem de Tosfed Yönetiminin Bir An Önce Cezayı Ödeyip Formula 1'i Gerçekleştirmeyi Düşündüğünü Belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FIA'nın Türkiye'ye verdiği 5 milyon dolar para cezasının FIA tarihindeki en ağır ceza olduğunu söyleyerek, Uluslararası tahkim yolunun olduğunu, ancak hem organizasyonu gerçekleştiren şirketin hem de TOSFED yönetiminin bir an önce cezayı ödeyip Formula 1'i gerçekleştirmeyi düşündüğünü belirtti.

Bakan Şahin, 'Fair-Play Işığında Sporda Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Paneli' sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'nun (FIA) İstanbul'da düzenlenen Formula 1 Yarışları'nda birinci olan sporcuya KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın kupayı vermesi konusunda başlattığı soruşturma çerçevesinde Türkiye'ye 5 milyon dolar para cezası vermesini ağır bulduğunu tekrarlayan Bakan Şahin, "FIA'nın verdiği ceza nedeniyle farklı yorumlar yapılıyor. Ben bu cezanın FIA tarihindeki en ağır ceza olduğunu düşünüyorum. Türkiye, böyle ağır bir cezayı haketmedi. Formula 1 ödül talimatına göre Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı, federasyon başkanı veya dünyaca tanınmış bir kişi verebilir diyor. Ben Mehmet Ali Talat'ın dünyaca tanınmış biri olarak ödül verebileceğini düşünüyorum. FIA'nın aldığı bu kararın gerekçelerini merak ediyorum. Acaba siyasi bir kişilik çıkartıldı diye mi karar verildi. Ben de siyasiyim, ama Formula 1'de ödül verdim. Ödül töreni sonrası yapılan konuşmaların cezayı artırdığını düşünüyorum" dedi. Ceza için uluslararası tahkim yolunun olduğunu belirten Bakan Şahin, ancak hem organizasyonu gerçekleştiren şirketin hem de Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yönetiminin 5 milyon doları ödeyerek bir an önce gelecek yıl Formula 1'i gerçekleştirmeyi istediğini kaydetti.

Anadolu'dan bir takımın geçmişte Trabzonspor'un yaptığı gibi şampiyon olmasını istediğini vurgulayan Bakan Şahin, "Türkiye'de 24 yılda sadece 3 takım şampiyon olmuş, Avrupa'da üst düzey liglerde en azından 15 ayrı takım şampiyon olmuş. Türk futbolunun dünya sıralamasında 28. sıraya düşmesinde ligde hep aynı takımların şampiyon olması da bir etken. Anadolu'dan bir takımının şampiyonluk yarışı içinde yer alması ligde rekabeti artıracaktır ve lige kalite getirecektir. Anadolu'dan bir takımın da geçmişte Trabzonspor'un yaptığı gibi şampiyon olmasını istiyorum. Anadolu'dan bir takımın şampiyon çıkması halinde Türkiye'de futbol kalitesinin yükseleceğini düşünüyorum. Bu sezonda da son haftaya kadar şampiyonun ve küme düşen takımların belirlenmeyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title