Haberler

İstanbul: Bakan Çubukçu, Kadına Şiddeti Değerlendirdi

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Tüm Dünyada Hakim Olan Bir Erkek Hegemonyasının Varlığına Dikkat Çekerek, "Maalesef Bazı Kesimlerde Kadına Yönelik Şiddet Var. İslam Dini'nin Hiç Bir Şekilde Kadınların Geri Kalmasını Emretmediğini Biliyoruz. Bu Konuda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Çalışmalarımız Var" Dedi.

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, tüm dünyada hakim olan bir erkek hegemonyasının varlığına dikkat çekerek, "Maalesef bazı kesimlerde kadına yönelik şiddet var. İslam Dini'nin hiç bir şekilde kadınların geri kalmasını emretmediğini biliyoruz. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile çalışmalarımız var" dedi.

Çırağan Sarayı'ndaki Dünya Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulunan Çubukçu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Çubukçu, "Tam 1 haftada Türkiye'de çok önemli toplantılar yaptık. Bunlardan birincisi Euromed birinci bakanlar toplantısı, ikinci olarak da İslam Konferansı toplantısı idi. Bu toplantılarda kadın haklarını ele aldık. Kadınlara yapılan haksızlar. Yani bunların İslami değerlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı üzerinde durarak bu görüşleri tartıştık ve görüştük. Afrika'daki Müslüman ülkelerin kadınlarına baktığımızda Endonezya'da kadınların örtünme şekilleri bile farklı. Özellikle Endonezya'nın Sumatra bölgesinde cinsiyet eşitsizliği hat safhada. Tüm dünyada hakim olan bir erkek hegemonyası var. Maalesef bazı kesimlerde şiddet var. Müslüman ülkelerde ayıp, günah kavramları var. İslam Dini'nin hiç bir şekilde kadınların geri kalmasını emretmediğini biliyoruz. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile çalışmalarımız var. Müslüman olmak, kadınların geri kalmasını hiçbir şekilde emretmiyor" dedi.

'Kadın hakları ile ilgili yeni bir bakanlık kurulması gündemde mi' sorusu üzerine Çubukçu, "Yeni bir bakanlık kurulması konusu, sadece benim ele alabileceğim bir konu değil. Bildiğiniz gibi bakanlıklar ihtiyaç oranında düşürülmüştü. Benim bakanlığım kadın erkek cinsiyet eşitliğini ele alır. İcracı bir bakanlık değildir. Kadın sorunları, sadece bir bakanlığın çözebileceği sorunlar değil. Kadınların ve tüm kız çocuklarının eğitilmesi konusunu üst kurullarla biraraya gelir görüşürüz. Örneğin bir seferinde kadınları işe almaya yönelik haksız bir durum ortaya çıkmıştı. Konuyu anayasal çerçevede ele aldık. Ve çözüme ulaştırdık. Yani herşey anayasal kurallar dahilinde. Şiddet, sadece benim bakanlığım ile ilgili bir konu değil. Şiddet, Sağlık Bakanlığı'nı da ilgilendirir. Maliye Bakanlığı'nı da ilgilendirir. Kız çocuklarını okullaştıramazsak toplumda mutlak bir yoksulluk ortaya çıkar. Kadın-erkek eşitliği için yeni bir bakanlık kurulması konusunda şuan kesin bir şey yok, fakat mutlaka Meclis'te birden fazla olmak daha iyi olacaktır. Siyaset kadınları, erkek gibi düşünmeye itti. Bunun beraberinde yıllarca siyasete kadın duyarlılığı ile yaklaşmak yerine siyaset, kadınları erkek gibi düşünmeye itti. Bir dönem siyasette geceleri çok geç saatlerde toplantılar düzenlenerek kadınların o toplantılara katılmalarına engel olundu. Fakat biz iktidarımızda, sayın başbakanın önerisiyle toplantılarımızı daha erken saate çektirdik. Ve böylece kadınlar hem siyaset hayatında çalışmalarını sürdürebiliyorlar, hem de ev hayatlarından kopmamış oluyorlar. Gece toplantıları, kadınların katılmasını engellemek içindi. Burada temizlememiz gereken çok fazla çakıl taşı var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title