Haberler

İSTANBUL Bahçelievler'de koronavirüs tedbirli kurban kesimi

Güncelleme:

Bahçelievler'de koronavirüs tedbirli kurban kesimi

Esma MURAT- Doğan GÜNDOĞDU İSTANBUL, (DHA)- Bahçelievler Kurban Kesim Alanı'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında kesim işlemleri gerçekleştirildi.10 bin metrekare açık alan ve bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilen kurban kesimleri 65 profesyonel kasap tarafından yapıldı. Dezenfekte noktalarının kurulduğu alanda vatandaşlar sosyal mesafe ve maske konusunda sık sık uyarıldı.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Bahçelievler'de koronavirüs tedbirleri kapsamında kesim işlemleri gerçekleştirildi. Tedbirler kapsamında vatandaşlar ateşleri ölçülerek alana alındı. Giriş ve çıkışlara dezenfekte noktaları kuruldu. Aynı zamanda alanda vatandaşlara çay, su ve çorba ikram edildi. Zabıta ekipleri ise sık sık sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda bulundu.

'HİJYENİK ORTAMLARDA KESMELERİ GEREKİR'

Bahçelievler Belediyesi Sağlık işleri Müdürü Veteriner Hekimi Tibet Bayhan ise şu şekilde konuştu.

'Vatandaşlarımız alana girişte ateşleri ölçülüp, dezenfekte ve maske kullanmaları sağlanıyor. Her kurban vatandaşların için bir veya iki kişiyi kurbanın başına çağırıyoruz. Hayvanı kesmeden önce muayene ediyoruz. Kesim onayını alıyoruz. Hayvan kesimi yaklaşık sekiz dakika sürüyor. Kurban sahiplerine teslim etmemiz 30 dakikayı geçmiyor. Vatandaşlarımız kurbanlarını hijyenik ortamlarda kesmeleri gerekir. Bahçelievler Belediyesi olarak vatandaşlarımıza bu imkanı sağlıyoruz. Pandemi dolasıyla hepimizin uyması gereken kurallar var. Ancak vatandaşlarımız bir kültür olarak ilk gün kurban kesme olayına yaklaşmaya çalışıyor. Vatandaşlarımız ibadetlerini bayramın bütün günlerine yayarak gerçekleştirmelerini öneririm'

'SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYARAK VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRDİK'

İbadetini gerçekleştirmek için gelen vatandaşlar ise belediye bünyesinde kurban kesmenin daha güvenli olduğunu belirtti. İlçe sakinleri şunları söyledi 'Kurbanımızı kestik, sosyal mesafe kurallarına uyarak vazifemizi yerine getirdik. Belediye ekipleri bize saat verdi. Bizlerde saatimizde geldik. Belediye bünyesinde kurbanımızı kesmek daha güvenli hem işi ehline verdiğimiz zaman daha temiz iş çıkıyor?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Bahçelievler DHA Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

Uğur Gaygusuz:

Bu sene büyükbaş ve küçükbaş kesim yerleri ayrılmış biz küçük kurban aldığımız için farklı bşr yere yönlendirildik fakat 6saat bekleyenleri duyunca hemen özel kesim yeri aradık hem tertemiz hijyenik çok sakin bir otoparkta kurbanımızı kestirdik geçen seneki uygulamanın yüzde biri bile yoktu insanlar beklrmekten sıcaktan bunalmış birbirleriyle içiçe kavga dövüş tedbir deseniz hak getire bu seneki uygulamaya sıfır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title