Haberler

İstanbul: Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nde Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, transferde sabırlı ve kararlı davranarak profesyonel futbol takımının ihtiyacı olan transferleri planladıkları ve istedikleri şekilde tamamladıklarını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, transferde sabırlı ve kararlı davranarak profesyonel futbol takımının ihtiyacı olan transferleri planladıkları ve istedikleri şekilde tamamladıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nde yayınlanan yazısında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'doğru yere, doğru adam' düşüncesiyle yaptıkları bu transferler için geç kalındığı yolunda birçok eleştirinin yapıldığını belirterek, "Bu eleştirilere cevap vermememizin en büyük nedeni ise, mevcut şartların bizim istediğimiz şekilde oluşmamasıdır. Gerek transferi yapılacak oyuncunun durumu gerekse takımlarla ilgili yapılan tüm görüşmeler ve profesyonel futbol takımımızdaki oyuncu değişikliklerinin, transfer sürecinin son günlerinde şekillenmesinin ardında Yönetim Kurulumuzun sabırlı ve kararlı duruşu vardır. Özellikle 100. yılımızda Turkcell Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası mücadelesinde ne tür zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, taraftarlarımızın, tribünlerdeki tek ses olma ruhunu aynı kararlılık ve sabırla sürdürmeleri gerektiğine inanıyorum. Belirli zamanlarda stadımızda oyuncuların isimleriyle tepki gösterilmesi hem oyuncularımızı hem de Fenerbahçe için mücadele eden bizleri üzmektedir. Bilinçsiz bir şekilde bunları yapanları kınıyorum. Çünkü Fenerbahçe profesyonel futbol takımı içindeki her oyuncumuz, taraftarın 'Yenilsen de, yensen de' söylemiyle daha çok güç bulacak ve bu sezonki hedeflerine daha azimle odaklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün artık sadece transfer yapmak için milyonlarca doları hesapsızca savuracak bir kafa yapısından çok uzakta olduğunu belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Maalesef bir kesim hala bunu anlamış değil. Transfer ayının başlamasından itibaren yüzlerce oyuncuyu Fenerbahçe Kulübü'ne transfer eden bir zihniyet, her ne kadar bu büyük kulübün taraftarını demoralize etmek istese de 'Büyük Fenerbahçe taraftarı', kendisine ve kulübüne yapılananların bugüne kadar olduğu kadar, bundan sonra da farkında olacaktır" diye konuştu.

Yaptıkları tüm transferlerin teknik direktör Zico'nun isteği doğrultusunda gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, "Bu transferlerin gerçekleşmesinde öncelikle gece gündüz demeden kıtalararası seyahat eden ve büyük özverilerde bulunan yönetici arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum. Bir diğer teşekkür etmek istediğim kişiler ise bugüne kadar profesyonel futbol takımımızda görev almış ve yollarını Fenerbahçe'den ayırmış oyunculardır. Bu oyuncularımıza da bundan sonraki spor hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerin özellikle Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılını kutlayacağı 2006-2007 futbol sezonunda önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirten Yıldırım, "Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu seçilmiş Diego Lugano'nun, Atletico Madrid'den aldığımız Mateja Kezman, Cruzeiro kaptanı Edu Dracena ve UEFA kupa finalisti Sporting Lisbon'dan Deivid de Souza artık Fenerbahçe formasıyla mücadele edeceklerdir. Bu sezon gerek sahamızda olsun, gerekse deplasmanda olsun taraftarımızdan istediğimiz tek şey, takımlarına sonuna kadar destek olmaya devam etmeleridir" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title