Haberler

İstanbul: Avrupa Liglerinde Haftanın Görünümü

Avrupa'da UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde Maçların Tamamlanması ve Kura Çekimlerinin Ardından Yerel Liglerde Bir Futbol Haftası Daha Geride Kaldı.

Avrupa'da UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde maçların tamamlanması ve kura çekimlerinin ardından yerel liglerde bir futbol haftası daha geride kaldı.

İngiltere Premier Lig'de lig lideri Manchester United, ligde sıkıntılı günler geçiren West Ham United deplasmanında ummadığı bir yenilgi alarak zirve mücadelesinde önemli puan kaybı yaşadı.

Yeni teknik direktörü Alan Curbishley yönetiminde ilk maçına çıkan West Ham, Nigel Reo-Coker'in golüyle galip gelerek rakibine de bu sezon ikinci yenilgisini tattırdı.

Chelsea, bir hafta içerisinde arka arkaya aldığı iki galibiyetle sekiz puanlık farkı bir anda eriterek ikiye düşürmeyi başardı. Jose Mourinho'nun öğrencileri, Everton deplasmanında geriden gelerek 3-2 galip gelmeyi başardı. Rakibi karşısında iki kez yenik duruma düşen Chelsea, Michael Ballack, Frank Lampard ve Didier Drogba'nın golleriyle rakibini devirmeyi başardı.

Milli futbolcumuz Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United, Watford'u kendi sahasında 2-1 yenerek Chelsea mağlubiyetinden sonra 3 puanla tanıştı. Emre maçın 68. dakikasında sakatlanarak oyunu terk etti.

Eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun takımı Blackburn Rovers ise, deplasmanda ligin yeni takımı Reading'i geriye düştüğü maçta 2-1 yenmeyi başardı. Haftanın en farklı galibiyeti ise Liverpool'dan geldi. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yla eşleşen Liverpool, Charlton deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürdü, ligde 3. sıraya yükseldi.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) lider Barcelona'nın Dünya Kulüpler Kupası için Japonya'da olduğu hafta, takipçileri haftayı kayıpsız kapadılar.

Sevilla, Recreativo Huelva'yı 3-1 yenerek liderliği maç fazlasıyla Barça'dan aldı. Son UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla, Huelva deplasmanında aldığı 3 puanla puanını 34'e yükselterek Barcelona'nın bir puan önünde liderliği ele geçirdi.

Geçtiğimiz hafta Sevilla'ya 2-1 yenilerek şampiyonluk yolunda büyük yara alan Real Madrid ise Espanyol deplasmanında Hollandalı yıldızı Ruud van Nistelrooy'un attığı tek golle 3 puana ulaşarak 32 puanla takibini sürdürdü. La Liga'da haftanın en farklı galibiyetini milli futbolcu Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal'i deplasmanda 4-1 yenen Osasuna elde etti.

Lig lideri Barcelona, Dünya Kulüpler Kupası için bulunduğu Japonya'dan boynu bükük ayrıldı. Favori gösterildiği turnuvanın finalinde eski Trabzonsporlu Brezilyalı Eller'in de formasını giydiği maçta Internacional'e 1-0 mağlup olan Katalan ekibi, 1992 yılından sonra bir kez daha bu en büyük kupayı finalde kaybetmiş oldu.

İtalya Birinci Ligi Serie A'da ise haftaya Juventus'ta iki genç futbolcunun gölde boğularak ölmeleri damgasını vurdu. Kaçan topun peşinden göle giren ancak boğularak yaşamlarını kaybeden 17 yaşındaki iki genç futbolcu için hafta sonu oynanan tüm maçlarda 1'er dakikalık saygı duruşu yapıldı, takımlar sahaya siyah kol bantlarıyla çıktı.

Serie A'nın 16. hafta maçında Inter, kendi sahasında ağırladığı Messina'yı Marco Materazzi ve Zlatan Ibrahimovic'in golleriyle 2-0 yenerek, üst üste dokuzuncu maçından da galibiyetle ayrılarak hem kulüp rekorunu geliştirdi hem de 1939-1940 sezonundan beri Serie A'da 9 maç galip gelme rekorunu kırmış oldu. Inter, bu galibiyetle Roma'yla arasındaki yedi puanlık farkı koruyarak liderliğini sürdürdü.

AS Roma ise Palermo engelini Francesco Totti ve Mancini'nin attıkları 2'şer golle 4-0'la geçerek haftanın en farklı galibiyetine imza attı ve lideri takibini sürdürdü. Palermo, bu mağlubiyetle lig liderinin tam 11 puan gerisinde 3. sırada kaldı.

Almanya Ligi Bundesliga'da ise ligin ilk yarısı tamamlandı. Lider Werder Bremen, Wolfsburg'u 2-1 yenerek ilk yarıyı averajla lider tamamladı. Bremen bu galibiyetle puanını 16'ya çıkarırken, attığı 47 golle ligin en çok gol atan takımı oldu.

Lig ikincisi, Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin formasını giydiği Schalke 04 ise deplasmanda Armina Bielefeld'i 1-0 yenerek 36 puanla zirvede Bremen'in ortağı oldu. Bremen'de, Halil Altıntop ilk 11'de maça başlarken, 67. dakikada yerini bir başka Türk oyuncu Mesut Özdil'e bıraktı. Hamit Altıntop ise, 57. dakikada Varela'nın yerine oyuna dahil oldu.

Son şampiyon Bayern Münih ise Mainz deplasmanından 4-0 galibiyetle dönerek puanını 33'e yükseltti ve devreyi zirve ortağı olarak tamamladı. Zirve hesapları yapan VfB Stuttgart, Energie Cottbus deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılınca, önemli 2 puan kaybetti ve 32 puanla dördüncü sırada ilk yarıyı noktaladı.

Fransa Birinci Ligi'nde (Ligue 1) Olimpik Lyon sadece matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edeceği günü bekliyor.

Son beş sezonda lige ambargo koyan ve şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Lyon, altıncı şampiyonluğuna doğru emin adımlarla ilerliyor. Lyon, şu an lig ikinci durumunda olan Lens'i hem de deplasmanda 4-0 gibi farklı bir skorla devirerek aslında ligde nasıl bir konumda olduğunu da göstermiş oldu.

18. maçında 49 puana ulaşan Lyon, Lens'le arasındaki puan farkını da 17'ye çıkarmış oldu. Lyon'da Brezilyalı yıldız Juninho, attığı iki gol ve yaptığı asistlerle maçın yıldızı oldu.

Eski Galatasaraylı Marek Heinz'ın formasını giydiği St. Etienne ise Valenciennes'i 3-0 yenerek ligde üçüncü sıraya yükseldi.

Hollanda 1. Futbol Ligi'nde lider PSV Eindhoven, Heracles'i Timmy Simons, Phillip Cocu ve Patrick Kluivert'ın golleriyle 3-0 mağlup etti ve AZ Alkmaar'ın yedi puan önünde liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakibi AZ Alkmaar ise, FC Groningen'i 2-0 yenerek ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamladı. Ajac, Rotterdam'ı 3-1'le geçerek Alkmaar'ın bir puan gerisinde 38 puanla 3. sırada yer aldı. Ajax'ın yıldızı Klaas-Jan Huntelaar, attığı 3 golle haftaya damgaı vuran isim oldu.

Belçika Birinci Futbol Ligi'nde (Jupiler League) Racing Genk, Brussels'i kendi sahasında 3-1 yenerek ligin ilk yarısını Anderlecht'in 3 puan önünde lider tamamlamayı başardı. Genk 40 puanla liderliğini sürdürdü. Milli futbolcu Serhat Akın ve eski Beşiktaşlı Mısırlı futbolcu Ahmed Hassan'ın formasını giydiği Anderlecht ise, kendi sahasında konuk ettiği Mons-Bergen'i 4-1 yendi. Gollerden birisi Ahmed Hassan'dan geldi. Ahmed Hassan karşılaşmanın 90. dakikasında takımının 4. golüne imzasını attı. Serhat Akın bu maçta yedek soyundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title