Haberler

İstanbul: Automechanıka Frankfurt Fuarı'na Bu Yıl Türkiye'den 190 Firma Katılıyor

Automechanika Frankfurt 2006'ya bu yıl Türkiye'den 190 firma katılıyor.

Automechanika Frankfurt 2006'ya bu yıl Türkiye'den 190 firma katılıyor.

Messe Frankfurt, otomotiv sektörü için uluslararası fuar ağını birleştirmeye devam ediyor. İki yılda bir Frankfurt'ta düzenlenen ve otomobil yedek parça sektörünün nabzının tutan Automechanika Frankfurt 2006, bu yıl 12-17 Eylül 2006 tarihinde Frankfurt'ta gerçekleştirilecek. Uluslararası platformda otomotiv yedek parçaları, sistemler, elektronik parçaları, onarım ve bakım ürünleri, aksesuarlar ve otomobiller için her türlü detay fuarda bulunacak. 2004 yılında Frankfurt'ta, 4 bin 500 katılımcı ve 164 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan ve katılımcı sayısı her sene daha da artan Automechanika Frankfurt fuarına, 2004 yılında yüzde 80 Almanya dışından gelen katılımcılar arasında Türk firma sayısı birçok Avrupa ülkesini geçerek 5. sırada yer aldı.

Türk Otomotiv yan sanayi yaklaşık 700 firmadan oluşuyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan gelişmeler ve yatırımların sonucu sektör teknolojik olarak çok ileri bir düzeye gelmiş ve ihracatının yüzde 70'inin Avrupa Birliği ülkelerine yönelik olarak gerçekleştirir bir konuma erişti. Sektör, ülke ekonomisine yılda 3.6 milyar dolarlık katma değer, en az 3 milyar dolarlık ihracat geliri sağlayabilecek ve yılda 450 milyon dolarlık yatırım yapabilecek potansiyele sahip. Automechanika Frankfurt fuarı Türk otomotiv yan sanayi firmalarının dünyaya açılması için çok önemli bir platform olarak gösteriliyor.

Bu seneki fuar Parça ve Sistemler, Aksesuar ve Tuning, Onarım ve Bakım, Servis İstasyonları ve Araba Yıkama adı altında 4 ana başlıktan oluşacak. Messe Frankfurt tarafından organize edilen Automechanika fuarı 4 kıtada 10 fuar olarak Messe Frankfurt kalitesiyle hizmet veriyor. Bu fuarlar otomotiv sektöründe hizmet veren orta büyüklükteki firmalara geleceğin pazarlarında güvenli bir yer sağlıyor; yerel firmalara da dünya pazarına açılma imkanı sunuyor. Automechanika Frankfurt, fuarlar arasında en çok ziyaretçi ve katılımcıya ev sahipliği yapan fuar olma özelliğini elinde tutuyor. Her fuarda yer alan, bulundukları bölge pazarının ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Yedek parça ve orijinal aksamlar, atölye ve dolum istasyon ekipmaları ve aksesuarlarının yanı sıra araba ve kamyona kadar geniş ürün yelpazesinin yer aldığı Automechanika fuarı, katılımcılarına yerel, bölgesel hatta uluslararası pazarlara açılma imkanı sunuyor.

İmalatçı-Yatırımcı-Satın Alıcılarla yüzyüze görüşmek, yeni ve gelecek vaat eden distribütörlük anlaşmalarına zemin hazırlamak, sektördeki en son teknolojik gelişmeleri takip etmek ve kendi teknolojik gelişmelerinizi sektörle paylaşmak, ithalat ihracat bağlantılarını artırmak, mevcut müşterileriyle bir araya gelip, portföyünü genişletmek isteyen firmalara, Automechanika Frankfurt 2006'ya mutlaka katılmaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title