Haberler

İstanbul Auto Show Kapılarını Açtı

'13. Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı Auto Show 2010' 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla İstanbul'da başladı.

İstanbul Fuarcılık tarafından Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle düzenlenen '13. Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı Auto Show 2010' 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla İstanbul'da başladı.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olmasıyla bu yıl daha da anlam kazanan İstanbul Auto Show'un, 42 markanın katılımıyla, 40 bin metrekare net alanda gerçekleşecek görsel bir şölene dönüşeceğini belirtti.

Bayraktar, hedefi otomotiv sektörünün gelişimine katkı sağlamak olan ODD'nin, otomobilleri geniş kitlelerle buluşturmak üzere başlattığı fuar geleneğinin 1996'dan bu yana düzenlenen 54 fuarda, 5,5 milyonu aşkın ziyaretçiyi, sektördeki son teknolojik ürün ve uygulamalarla biraraya getirme fırsatı sunduğunu anlattı.

2010 yılını otomotiv pazarının genel beklentilerin üzerinde tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Bayraktar, şunları söyledi:

'Geçen yıl uygulanan ÖTV indiriminin kaldırılmasından sonra, üretici ve distribütörlerin fedakarlıkları, avronun kurunun seviyesi ve faiz oranlarının düşük seviyede kalması,otomobil sahipliğini nispeten ucuzlattı. Böylece, 2010 yılının ilk 9 ayında toplam pazar 465 bin 178 adede ulaştı. Bu yüzde 11'lik bir artış. Sektörümüzün, 2010 yılının ilk 9 ayında kaydettiği bu yüzde 11'lik artış, global ölçüde aslında çok yüksek bir büyüme sayılmaz. Saygın araştırma kuruluşu J.D. Power'ın verilerine göre, bu oran Amerika pazarında yüzde 11 , Rusya pazarında yüzde 24, Çin pazarında yüzde 25, Hindistan'da yüzde 30. Kısacası Türkiye, dünya ortalamasına yakın fakat gelişmekte olan ülkelerin gerisinde performans sergiliyor.'

650 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

CNR Expo Fuar Merkezi'nde Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla İstanbul Fuarcılık tarafından OICA ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle iki yılda bir gerçekleştirilen Auto Show'a bu yıl 650 bin ziyaretçi bekleniyor.

Bu yıl toplam 120 bin metrekare alana yayılacak fuara, aralarında Porsche, Ferrari, Maserati, Bentley, Citroen, Subaru, Infiniti, BMW, Land Rover, Aston Martin, Mini, Chevrolet, Kia, Lambroghini, Seat, Audi, Geely, Volkswagen, Ford, Opel, Honda, Hyundai, Renault, Dacia, Mazda, Mercedes-Smart, Chery, Nissan, Jaguar, Peugeot, Suzuki, Ssangyong, Mitsubishi, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Lexus, Toyota, Proton, Volvo ve Skoda gibi markaların da yer aldığı 200'ün üzerinde firma katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title