Haberler

İstanbul, Atina ve Kahire Borsalarından İşbirliği

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Atina, Kahire ve İstanbul Borsasında İşlem Gören Hisse Senetlerinden Bir Kısmını İçine Alacak ve Her Üç Ülkenin Borsasında da İşlem Görecek Borsa Yatırım Fonlarının Oluşturulması Konusunda Bir Çalışma Başlattıklarını Bildirdi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Atina, Kahire ve İstanbul borsasında işlem gören hisse senetlerinden bir kısmını içine alacak ve her üç ülkenin borsasında da işlem görecek borsa yatırım fonlarının oluşturulması konusunda bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) tarafından düzenlenen ''Türkiye Sermaye Piyasası ve Yatırım Hizmetlerinin Geleceği'' konulu konferansın açılışında konuşan Erkan, uluslararası finansal piyasalarda özellikle son dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan yoğun gelişmeler yaşandığını, borsa olarak bu gelişmeler çerçevesinde kendilerine uygun ve Türk sermaye piyasasının gelecekte stratejik rekabet gücünü arttıracak bir yapılanma için gerekli çalışmaları başlatmış bulunduklarını söyledi.

Erkan, son dönemde sermaye piyasalarında gözlemlenen en önemli olgunun farklı ülkelerde faaliyet gösteren borsaların oluşturdukları bölgesel ve global birleşmeler olduğunu, bu birleşmelerde asıl amacın ortak bir teknolojik altyapıyı kullanarak söz konusu borsaların bulunduğu ülkelerde yatırımcılar ve ihraççılar açısından maliyet avantajı yaratabilecek bir halka arz imkanı ile uzaktan ve çoklu erişime izin veren bir alım-satım platformu oluşturulması ve bu ülkelerdeki sermaye piyasalarının global rekabet gücünün arttırılması olduğunu vurguladı.

İMKB'nin kendi cephesinden bu süreci dikkatle takip ettiğini belirten Erkan, Atina ve Kahire Borsası temsilcileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde İMKB'nin de içinde bulunacağı bu üç borsada işlem gören hisse senetlerinden bir kısmını içine alacak ve her üç ülkenin borsasında da işlem görecek borsa yatırım fonlarının oluşturulması konusunda bir çalışma başlattıklarını duyurdu.

Benzer şekilde İMKB'de, Dubai ve diğer Körfez ülkelerinde de işlem görmesi hedeflenen borsa yatırım fonları oluşturulmasının planlandığını kaydeden Erkan, İSEDAK ve başkanlığını İMKB'nin yürüttüğü FEAS bünyesinde de ortak endeksler oluşturulması ve bunlara dayalı borsa yatırım fonları oluşturulması yönünde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title