Haberler

İstanbul: Atatürk Havalimanı'ndaki Köpek Sıkıntısı

Atatürk Havalimanı civarında gezinen ve zaman zaman pistlere çıkan köpekler, hava ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Atatürk Havalimanı civarında gezinen ve zaman zaman pistlere çıkan köpekler, hava ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında, pilotun pistte köpek görmesi üzerine pas geçmiş ve gecikmeli olarak limana iniş yapmıştı. Yolcu uçağının, bu nedenle pisti pas geçerek gecikmeli iniş yapması, köpek sorununu gündeme getirdi. Köpeklerin, tüm önlemlere rağmen havalimanı civarında gruplar halinde gezmesi dikkat çekti.

Havalimanı sınırları içerisine giren başı boş köpeklerin önceki yıllarda DHMİ ekiplerince itlaf edildiğini ancak son dönemde özellikle hayvan haklarını koruma derneklerinden gelen tepkilerden dolayı bu uygulamadan vazgeçildiğini ifade eden bir DHMİ yetkilisi, "Şimdi apron içine köpek girdiğinde belediyeye haber veriliyor. Onlar da köpekleri yakalayıp götürüyorlar. Gün içinde de itfaiye ekiplerimiz her yarım saatte bir pist çevresinde dolaşıyor ve ses çıkararak köpekleri ve pist etrafındaki kuşları kovalıyorlar" dedi.

Pist üzerinde hiçbir yabancı cisim ya da canlının olmaması gerekirken köpeklerin başıboş bir şekilde pistte dolaşmasına pilotların da büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title