Haberler

İstanbul: Atatürk Havalimanı'nda Köpek Operasyonu

Atatürk Havalimanı'nda, piste çıkan bir köpek nedenilye yolcu çağının pas geçmesi ve pistlerin çevresinde dolaşan köpekler üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkilileri alarma geçti. Ekipler, pistler civarında dolaşan başı boş köpekleri topladı.

Atatürk Havalimanı'nda, piste çıkan bir köpek nedenilye yolcu çağının pas geçmesi ve pistlerin çevresinde dolaşan köpekler üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkilileri alarma geçti. Ekipler, pistler civarında dolaşan başı boş köpekleri topladı.

Bir yolcu uçağının, pistteki köpek nedeniyle Atatürk Havalimanı'nı pas geçip gecikmeli iniş yapması tartışmalara neden olurken, havalimanı civarındaki başı boş köpekleri de gündeme getirdi. Harekete geçen DHMİ yetkilileri, başı boş köpeklerin başka sıkıntılara neden olmaması için toplatılmasına karar verdi. Bakırköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri, uçakların kanatlarının altında yatan köpekleri topladı. E Kapısı olarak bilinen özel hangarlar bölgesinde gerçekleştirilen köpek yakalama operasyonunda, uçak altlarında fileli sopalarıyla belediye görevlilerinin ve köpeklerin mücadelesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Öğle sıcağında, uçak kanatlarının altında uyuyan köpeklerin bir kısmı gafil avlanırken, bazı köpekler kaçtı. Görevliler, kaçan köpeklerin de yakalanması için, liman çevresine içerisinde et bulunan kafesler yerleştirdi.

Son 6 ay içerisinde yaklaşık 150 köpeğin yakalanarak, belediyelerin köpek barınma merkezlerine teslim edildiği öğrenilirken, İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vedat Müftüoğlu, uçuş pistlerinin de

içerisinde bulunduğu apron sahasının yaklaşık 10 milyon metrekareyi bulduğunu belirterek, "İlgili belediyeler, DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile sürekli işbirliği içerisindeyiz. Ancak maalesef tel örgülerin altından geçiyorlar" dedi. Köpeklerin geçtikleri bu kısımları betonla kaplayacaklarını ifade eden Müftüoğlu, bir soru üzerine de, bazı havalimanı çalışanlarının bu köpekleri beslediklerini bildiklerini, bununla ilgili olarak gerekli çalışmaların da yapıldığını vurguladı.

DHMİ yetkilileri, uçaklar için tehlike oluşturan martı başta olmak üzere çeşitli kuşları kovalamak amacıyla, Atatürk Havalimanı apronunun çeşitli yerlerine sesli alarm sistemleri kurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title