Haberler

İstanbul: "Arthur ile Minimoylar"ın Galası Filmin Ünlü Yönetmeni Luc Besson'un Katılımıyla İş Sanat'ta

Türkiye'de 22 Aralık'ta Vizyona Girecek Olan "Arthur ile Minimoylar" Filminin Galası, İş Bankası'nın Katkıları ile Filmin Yapımcısı ve Yönetmeni Luc Besson'un Katılımıyla 19 Aralık 2006 Akşamı İş Sanat'ta Gerçekleşecek.

Türkiye'de 22 Aralık'ta vizyona girecek olan "Arthur ile Minimoylar" filminin galası, İş Bankası'nın katkıları ile filmin yapımcısı ve yönetmeni Luc Besson'un katılımıyla 19 Aralık 2006 akşamı İş Sanat'ta gerçekleşecek.

Dünya sinemaları ile birlikte 22 Aralık'ta Türkiye'de de vizyona girecek olan "Arthur ile Minimoylar" filminin galası, Türkiye'nin geleceği çocuklara, ürün ve hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile de katkıda bulunmayı hedefleyen İş Bankası'nın katkılarıyla İş Sanat'ta gerçekleşiyor. "Arthur ile Minimoylar" filminin, 19 Aralık 2006 akşamı İş Sanat'ta yapılacak galasında filmin yönetmeni ve yapımcısı Luc Besson da hazır bulunacak. 19 Aralık 2006 tarihinde Türkiye'ye gelecek olan ünlü yönetmen Besson, filmin gala ve tanıtım çalışmaları çerçevesinde hayranlarıyla buluşacak, düzenlenecek basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Yapılan açıklamaya göre, yapım aşaması 7 yıl süren "Arthur ile Minimoylar" filminin çekimleri için Normandiya'da 1960'ların Amerika'sındaki bir kasaba olan Smalltown kuruldu. Filmin dijital animasyonları 225 kişilik bir ekip tarafından Pantin'de kurulan stüdyolarda 27 haftalık bir çalışma sonucu gerçekleştirilirken, filmin müzikleri ise 96 enstrüman ve 40 kişiden oluşan bir koro ile seslendirildi. Dört yıl önce ortadan kaybolan dedesinin geride bıraktığı Afrika kabilelerine ait hikayelerin olduğu not defterinin yardımıyla çalınan hazineyi bulmaya çalışan on yaşındaki Arthur'un maceralarını anlatan filmde Arthur'a Minimoylar denen, minyatür küçük insanlar, şeytani bir büyücü, sivrisineklerin sırtındaki savaşçılar ve özgür ruhlu bir prenses de eşlik ediyor.

Türkiye'de de hayranlıkla izlenen birçok filme imza atmış bu ünlü yönetmenin çocuklara yönelik ilk filmini özel bir galada genç izleyicilerle buluşturan İş Bankası, çocuk ve gençlere yönelik çalışmalarında daima yenilikçi projeleri destekliyor, zihinsel gelişimin, sistematik ve analitik düşünmenin önemini vurguluyor. Bu amaçla satranç sporuna da katkıda bulunan İş Bankası, "Yarınlar için bugün çocuklarımız" diyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title