Haberler

İstanbul: Anıt Mezar'da Anma Töreni

Eski Demokrat Parti (Dp) Genel Başkanı Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan İçin Ölümlerinin 45. Yıldönümünde Anıt Mezar'da Bir Tören Düzenlendi.

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için ölümlerinin 45. yıldönümünde Anıt Mezar'da bir tören düzenlendi.

DYP İl eski Başkanı Süleyman Soylu başkanlığında düzenlenen törende, çok sayıda DYP'li hazır bulundu. Sağlık sorunu olması nedeniyle törene katılamayan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, basına gönderdiği yazılı açıklamada, "Babamın, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın aziz ruhlarını, milletimin, benim ve eşimin adına anıyorum. Burada bulunan arkadaşlar, üç şehidimizin kabirlerine birer çelenk koyacaklar. Aradan geçen uzun zamana rağmen, vefakar ve kadirşinas aziz milletimiz şehitlerimizi unutmamıştır. Allah'tan şehitlerimize bir kere daha rahmet diliyorum. Milletimize Allah bir daha böyle acı göstermesin" sözlerine yer verdi.

Daha sonra söz alan DYP İl eski Başkanı Süleyman Soylu, "1950'de başlayan ekonomik büyüme ve güzel ülkemizin dünya ile tanışması, maalesef 1960'taki ihtilalle ve daha sonra 12 Eylül darbesiyle son bulmuştur. Bu tablo ile böylece kesintiye uğramıştır" dedi. Soylu konuşmalarına şöyle devam etti:

"Bu zihniyet Adnan Menderes'i, 'Bebek davası', 'Imbız davası' gibi saçma davalarla mahkum eden bir zihniyettir. Bu zihniyet şu an hatırlanmamakta. Ama biz burada başta Adnan Menderes olmak üzere hepsini tek tek hatırlamaktayız."

Konuşmaların ardından mezarlara, "Demokrasi" yazılı çelenk konulduktan sonra tören dualarla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title