Haberler

İstanbul: Altınyıldız 2006'nın İlk Yarısında Satışlarını Yüzde 28, Brüt Karını Yüzde 95 Arttırdı

Türkiye'nin en büyük kumaş üreticilerinden biri olan Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.'nin, 2006'nın ilk yarısında satışları yüzde 28 oranında, brüt karı ise yüzde 95 arttı.

Türkiye'nin en büyük kumaş üreticilerinden biri olan Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.'nin, 2006'nın ilk yarısında satışları yüzde 28 oranında, brüt karı ise yüzde 95 arttı.

2006 yılının ilk yarısında şirketin performansını değerlendiren Genel Müdür Mehmet Hotiç, tekstil sektöründe fiyat artışının olmadığı bir ortamda Altınyıldız'ın konsolide net satışlarını yüzde 28, brüt karını yüzde 95 oranında arttırmasının büyük bir başarı olduğunu belirtti. Hotiç, bu başarının arkasında tekstil bölümünde 2003 yılından bugüne kadar yapılan yaklaşık 10 milyon ABD Dolar'lık modernizasyon ve yenileme yatırımlarının büyük payı olduğunu kaydetti. Hotiç, "Bu yatırımlara bağlı olarak tekstil bölümü net satışlarını yüzde 41 oranında arttırmış ve brüt karlılığını yüzde 18'den yüzde 30'a taşımıştır. Hazır giyim bölümü ise, mağazacılık alanında net satışlarını yüzde 26 büyütürken, konfeksiyonda Çin etkilerine karşı stratejik olarak düşük karlı pazarlardan çıkmasıyla, toplamda net satışlarını yüzde 15 arttırmış ve brüt karlılığını yüzde 34'den yüzde 50'ye çıkarmıştır" dedi.

Hotiç, satışlarda ve brüt karlılıkta yakalanan büyük orandaki bu artışı, tekstilde markalaşma ve iç piyasada pazar payını büyütmeye, yapılan yatırımların etkisi ile sağlanan üretim ve verimlilik artışına, üretim giderlerinde yapılan iyileştirme çalışmalarına; mağazacılıkta ise genişletilen ürün gamına, arttırılan koleksiyon sayısına, başarılı marka çalışmalarına ve indirim öncesi satış oranlarının arttırılmasına bağladı.

Altınyıldız'ın satış hacmindeki yüzde 28'lik büyümeye karşılık, uyguladığı başarılı gider yönetimi ile faaliyet giderleri ise sadece yüzde 19 oranında arttı. Şirket buna göre esas faaliyet karını da yüzde 2.319 oranında arttırmış oldu. 2005 yılı ilk yarısında 4.345 bin YTL olan VAFÖK (EBITDA) tutarı da, 2006 yılında yüzde 362 artarak 20.083 bin YTL oldu. Genel Müdür Hotiç, esas faaliyet karındaki bu ciddi artışa rağmen şirketin net kar/zararını olumsuz yönde etkileyen durumları ise şöyle özetledi:

"Haziran sonu itibariyle dövizde gerçekleşen yaklaşık yüzde 20'lik devalüasyon ve buna bağlı olarak piyasalarda yaşanan olumsuz etkilerin mali tablolarımıza yansımaları sonucu dönem karımız -16.189 bin YTL olmuştur. Bunun en büyük sebebi 2006 yılında diğer gelir ve giderler kaleminde gösterilen iştirak hisse senedi değerinin 20.666 bin YTL azalmasıdır. 2005 yılı aynı dönemi ile karşılaştırıldığında hisse senedindeki bu değişim -28.489 bin YTL olmuştur. Dönem karını azaltan bir diğer neden ise devalüasyonun etkisi ile finansman giderlerinde görünen yaklaşık 10 milyon YTL'lik artıştır. Bugünkü kurları dikkate alırsak finansman gideri yaklaşık 5 milyon YTL ve bugünkü borsa rayiç değerine göre iştirak değerleme etkisi de 3.75 milyon YTL olmak üzere toplam Net Kar/Zararımız yaklaşık 8.75 milyon YTL daha iyi olacaktır."

Yılın ikinci yarısı ile ilgili planlarını da açıklayan Genel Müdür Mehmet Hotiç, "Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki Fabrika Mağazamız büyütülerek Network Kadın markasını da kapsayan yeni haliyle ağustos ayında açılmıştır. Buna ek olarak yurt içinde ve yurt dışında yeni mağazalarla büyümemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title