Haberler

İstanbul: Advansa'nın Pta, Pet ve Preform Bölümü İspanyol La Seda'ya Devredildi

Sabancı Holding'e Bağlı Advansa'nın Daha Önce Satış Sözleşmesi İmzalanan İspanyol La Seda'ya Devri Tamamlandı.

Sabancı Holding'e bağlı Advansa'nın daha önce satış sözleşmesi imzalanan İspanyol La Seda'ya devri tamamlandı.

320 milyon euro bedel karşılığında gerçekleşen satışla birlikte, Advansa'nın PTA, PET ve Preform bölümü La Seda'ya geçerken, iplik ve elyaf bölümü Advansa bünyesindeki faaliyetini sürdürecek. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2004 yılında belirlenen strateji çerçevesinde Dupont ile ortak olunan Dupontsa şirketinin yüzde 50 hissesinin satın alınarak, yeniden yapılandırıldığını kaydetti.

Sabancı bu yapılandırma çerçevesinde PTA, PET ve Preform bölümlerinin birleştirildiğini belirterek, "Bugün için satışı yapılan bölüm budur. Kamuoyunun şunu bilmesini isterim ki bu satış; rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli olan stratejik bir portföyü paydaşlarına değer yaratacak şekilde yönetmek, misyonumuz doğrultusunda gerçekleştirilmiş bir uygulamadır" dedi.

Sabancı Holding Kimya ve Dış Ticaret Grup Başkanı Engin Tuncay da yaptığı açıklamada, Advansa'nın Adana'daki SASA ve Almanya Uentrop'ta kurulu bulunan Advansa GmBH firmalarında iplik ve elyaf üretimini sürdürüceğini bildirdi. Tuncay, Advansa'nın halen iplik ve elyaf konusunda Avrupa'nın en büyük üreticisi olduğunu ve bu konumunu devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title