Haberler

İstanbul: Adnan Polat'tan Çarpıcı Açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, takım olarak kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk elde ettiklerini söyleyerek, "Galatasaray taraftarları şampiyon olduklarına, Fenerbahçe taraftarları ise olamadıklarına şaşırdılar" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, takım olarak kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk elde ettiklerini söyleyerek, "Galatasaray taraftarları şampiyon olduklarına, Fenerbahçe taraftarları ise olamadıklarına şaşırdılar" dedi.

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nda Mayıs ayının 'Ayın Altın Yöneticisi' ödülünü alan Başkan Yardımcısı Adnan Polat, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk kazandıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk kazandık. Galatasaraylı taraftarlar şampiyon olduklarına, Fenerbahçe taraftarları ise olamadıklarına şaşırdılar. Benim açımdan şampiyonluk, Kayserispor maçının ardından gece 02.00'de sona erdi ve yeniden kulüpteki çalışmalarıma döndüm. Yoğun bir çalışma dönemi içinde, Ali Sami Yen ve Riva projeleriyle ilgilendim. Biz şimdi işlerimizle ilgileniyoruz. Camiamız tabii ki eğlenmeye devam ediyor ve sonuna kadar da hakları" diye konuştu.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin önemini vurgulayan Polat, "Fenerbahçe'ye karşı iğneli laflarım oldu ama bu espriler de olmazsa rekabetin tadı olmaz. Bu iki camia, Türk futbolunu besliyor. Fenerbahçe ile her zaman iyi ilişkiler içindeyim. Benim için Fenerbahçe bayrağı kutsaldır. Ömer Çavuşoğlu'nun yaptığını asla yapmam. Ben sözlerime hep dikkat etmeye çalıştım. Ağzımdan kaçan olmuşsa da sürçülisan olmuştur" ifadelerini kullandı.

Fransız oyuncu Laurent Robert'in İstanbul'a gelmesini 'Turistik bir seyahat' olarak değerlendiren Adnan Polat, "Roberts ile biz arasında daha yönetime gelmeden önce bir görüşme olmuş. O da kararını vermek için İstanbul'u gezmek istemiş. Benim de gelmeden 2 gün önce haberim olmuştu. Geldi, gezdi, fikir sahibi oldu ve gitti. Açıkçası Roberts, benim öncelikli olarak istediğim oyuncu değil. İhtiyacım olmayan bir oyuncuyu da alma niyetim yok. Turistik bir gezi yapmış oldu, yine bekleriz" dedi.

"TRANSFERDE ÖNCELİKLİ OLARAK KALİTELİ BİR ÖN LİBEROYA İHTİYACIMIZ VAR"

Transferde öncelikli olarak birinci kalitede ön liberoya ihtiyaç duyduklarını belirten Polat, "Yabancı kontenjanını açabilmemiz halinde de sol kanada transfer düşünüyoruz. Yurtdışından yıldız oyuncu adayı arıyoruz. Futbol A.Ş. para kaybeden değil, gelir elde eden bir kurum olmalı. Alacağımız oyuncuların da 23-24 yaşından büyük olacağını tahmin etmiyorum. Gençleştirme operasyonumuz sürecek. Ben doğru bildiğim yolda devam edeceğim" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Ergun Gürsoy'un da şampiyonlukta büyük katkısı olduğunu, kendilerinin son vagona yetiştiğini söyleyen Polat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın istifasıyla ilgili sözlerinin de yanlış aktarıldığını kaydetti. Şampiyon olmamış olsalar da Eric Gerets'i göndermeyi düşünmediklerini, çünkü Belçikalı teknik adamın birçok zorluğa rağmen takımı geçmiş yıllardan bile daha fazla puana ulaştırdığını ve şampiyon yaptığını söyledi.

Başkanlığı düşünmediğini belirten Başkan Yardımcısı Polat, "Bir görevim var ve onun başındayım. Biz de bir söz vardır. En önemli maç ilk oynayacağımız maçtır diye. O yüzden işime bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Kolombiyalı kaleci Cordoba'ya haksızlık yapıldığını belirten Polat, "Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile yediğim yemek Cordoba'ya patladı. Cordoba'ya yapılanlar haksızlık ve ayıp. Ülkesinde de rencide oldu. Keşke o yemeği hiç yemeseydik. Az kalsın şampiyonluğa da mal olacaktı. Çünkü Beşiktaş, o maçta sezonun en iyi futbolunu oynadı" dedi.

Hakemlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Polat, "Hakemlerimize güveniyorum. Göreve gelir gelmez bütün futbolcularımla görüştüm ve hakemlere itiraz etmemeleri gerektiğini söyledim. Hakemler sahada hakim değil, hakem olsunlar" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title