Haberler

İstanbul: Adnan Polat'ın Basın Toplantısı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Dün Oynanan Derbi Maçta Yaşanan Olaylardan Dolayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nın En Az 5 Maç Kapatılması Gerektiğini Söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, dün oynanan derbi maçta yaşanan olaylardan dolayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nın en az 5 maç kapatılması gerektiğini söyledi.

Mecidiyeköy'deki kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, Fenerbahçe ile dün Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadıkları derbi maçına herkesin, kendi açısından bakıp bir değerlendirme yaptığını belirterek, "Maç öncesi Emniyet Müdürlüğü yöneticileri, daha yapıcı olmamızı rica ettiler. Biz de azami dikkati gösterdik. Polis memurlarının işini kolaylaştırmaya çalıştık. Ama ısrarla, geçen seneden beri Valiliğimiz'e yaptığımız müracatlarda, 'Taraftarımızı stada toplu halde götürelim, burada Mecidiyeköy'de toplanılsın. Kapılar açılmadan bir saat önce onları stada sokalım. Maç bittikten sonra toplu olarak götürelim' dedik. Zaten o stada girecek 7-8 güzergah var. Kadıköy'e farklı noktalardan gelen Galatasaray taraftarlarının, Fenerbahçeliler tarafından etrafının sarıldığı, dövüldükleri, her türlü tacize uğradığı, bunun da emniyetin işlerini daha da zora soktuğunu defalarca anlatmamıza rağmen maalesef kabul ettiremedik. Neticede de bizim bulunduğumuz yerden pek farkına varmamamıza rağmen, Galatasaray taraftarları maça girişte, maç esnasında üzerlerine hem sis hem ses bombalarının, biber gazlarının atılması, her türlü yabancı malzemenin atılması, çıktıktan sonra Fenerbahçeliler tarafından etrafları çevrilip dövülmelerine kadar her türlü rezalet yaşanmış orada. Biz bunu sonradan öğreniyoruz. Elimizden geldiği kadar kavgasız, gürültüsüz, centilmence bir maç geçmesi için uğraştık. Ama maalesef bütün resim ortada" diye konuştu.

Maç öncesi sarı-kırmızılı futbolculara, özellikle kaleci Mondragon'a, ısınmak için sahaya çıktıklarında birçok yabancı malzemenin atıldığını daha sonradan öğrendiğini vurgulayan Polat, "Beni en çok hayrete düşüren, hakem Selçuk Dereli'nin (Bilmiyorum raporunda yer verme cesaretini gösterecek mi?) sahaya çıktığında birçok yabancı malzemenin atılması. Hakem raporunu merak ediyorum. Acaba bunlar raporda yer alacak mı?" ifadelerini kullandı.

"MONDRAGON'UN YERDEN KALKMAMASI HALİNDE TAKIMI SAHADAN ÇEKMEYİ DÜŞÜNDÜK"

Polat, Mondragon'a atılan ses bombası sırasında bir ara takımı sahadan çekmeyi düşündüklerini kaydederek, "Teknik direktörümüzün kafası yarılmış, kalecimize ses bombası atılmış. Ki maçtan sonra soyunma odasına gittiğimde Mondragon'un kulakları hala duymuyordu. Selçuk Dereli her ne kadar 'Ben konuştum, Mondragon'un kulakları duyuyordu' dese de hepimiz, artık sokaktaki çocuk bile biliyor ki kulak, insanın denge organıdır. Kulağında herhangi bir arıza olan insan, ayakta duramaz. Mondragon'un maçtan sonra kulakları tedavi ediliyordu. Şu anda da Florya'da tedavisi devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bu şartlarda Selçuk Dereli'nin, maçın devam etmesine göz yummasına anlam veremediğini de ifade eden Polat, "Ama iş şuna geliyor, sayın Nihat Özdemir'in Trabzonspor maçı öncesi hakemlerle ilgili verdiği beyanat, ortaya koyduğu senaryo, bence tuttu. Çünkü Fenerbahçe, hem Trabzon'da görmesi gereken kırmızı kartları görmedi. Hem Fenerbahçe-Galatasaray maçında atılması gereken oyuncular atılmadı. Ve penaltımız (Ki bütün kamuoyu, canlı yayınlarda herkes, aynı fikirde birleşti) verilmedi" diye konuştu.

Polat, derbi maçın hakemi Selçuk Dereli'nin gösterdiği yönetimle kendisini hayal kırıklığına uğrattını belirterek, "Selçuk Dereli'yi ben 1. sınıf hakem olarak görüyordum. Ama Fenerbahçe Stadı'nda, Fenerbahçe taraftarından korktu. Ve Galatasaray'ın burada 3 puan kaybetmesine neden oldu. Maçın kaderini değiştirdi. Belki de ligin kaderini değiştirdi. Hakem açısından büyük hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim" dedi.

Geçen seneden farklı olarak bu sene 12 yöneticiyle Şükrü Saracoğlu Stadı'na gittiklerini söyleyen Polat, "Gittikten sonra da VIP Salonu'nda tek tek Fenerbahçeli yöneticiler gelip 'Hoşgeldiniz' dediler. Bir müddet oturup sohbet ettik. Geçen seneden farklı olan taraf buydu. Ve geçen seneden farklı olan bir taraf daha vardı. Geçen sefer soyunma odası koridorlarında oyuncularımızı dövmüşlerdi. Bu sefer alenen sahanın içinde dövdüler. Kafalarını yardılar, kulaklarını sağır ettiler. Geçen seneden bana göre fark buydu" diye konuştu.

Derbi maçın tek olumlu yanının Fenerbahçeli yöneticilerin, kendilerine centilmence davranmaları olduğunu kaydeden Polat, "Tabii Aziz Bey'in, hiçbir şekilde, hiçbir yöneticimize bir misafirperverlik göstermediğini burada ilave etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Polat, ligde ilk yarının bitmesine bir hafta kala, takımların kaçar puan kaybettiğinin ortada olduğunu da söyleyerek, "İkinci yarıda da puan kayıpları olacak. Biz 7 puanın kapatılacağına inanıyoruz. Fenerbahçe büyük bir camia, büyük bir kulüp ve çok büyük futbolcuları var. Ama çok büyük bir takım olduklarını söyleyemem. Dünkü maçın geneline baktığınız vakit, bu neticeye ulaşabilirsiniz. Ben hala Galatasaray'ın, bu senenin en büyük şampiyon adayı olduğunu düşünüyorum. Ve son dakikaya kadar da şampiyonluk mücadelesini sürdüreceğini düşünüyorum" dedi.

Basın mensuplarının, derbi maçta yaşanan olaylardan dolayı Fenerbahçe'ye nasıl bir ceza beklediğinin sorulması üzerine Polat, "Hakem camiası, Fenerbahçe'den ciddi etkilenmiş vaziyette. Dilerim ki Futbol Federasyonu'nun ilgili kurulları, aynı şekilde etkilenmez. Çünkü bu yaşanan olaylara (Ki bütün dünya izledi) baktığınız vakit en az 5 maç ceza gelmesi lazım. Ama bunu zaman içinde göreceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Disiplin Kurulu'nun ne kadar Fenerbahçe'den korktuğunu ya da korkmadığını, veya yönetmelikler çerçevesinde hangi kararlar alması gerektiğini ve neler alacağını hep birlikte izleyeceğiz. Bizim beklentimiz, Fenerbahçe Stadı'nın 5 maç kapatılması şeklinde olacak. Aynı olaylar, bir UEFA Kupası, bir Şampiyonlar Ligi maçında olsa en az bu boyutta bir ceza alırlardı. Ama o maçlarda Fenerbahçe taraftarı biliyor ki ciddi cezalar alacaklar, sahaya tek bir pet şişe bile atmıyorlar. Burada Futbol Federasyonu'nun en fazla bağıran çağıran, tehdit edene pabuç bırakıp bırakmayacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title