Haberler

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak'ta bir grup yargı mensubu, avukat ve bazı sendikalar tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak'ta bir grup yargı mensubu, avukat ve bazı sendikalar tarafından protesto edildi.

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Kiraz'ın, dün Çağlayan Adliyesi'nde terörist saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini anımsattı.

"Savcımıza sıkılan kurşun hukuka sıkılmıştır. Zira hukukun ve adaletin dilinde silah, şiddet ve nefret yoktur. Savcımıza, Allah'tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine, eş, dost, akrabalarına ve tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz" diyen Kazan, saldırı karşısında en güçlü tepkileri barolar ve avukatların vereceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Silahla, şiddetle hak ve hukuk aradığını, adalet sağladığını düşünen bu zavallılar tüm topluma ve hukukçulara büyük bir tuzak kurmuştur. Bu tuzağı çok net bir şekilde görmek zorundayız. Gün, tüm hukukçuların birlik ve beraberlik günüdür. Bu katiller nasıl, ne şekilde girdi, silahı kim soktu gibi tartışmaların sonrasında avukatların hedef haline getirilmesi ise bu sığ ve basit tuzağa düşmek anlamına gelecek ve hukukçuları birbirine düşürecektir. Kimse bu çirkin oyuna gelmemelidir. Bu saldırı hepimize tüm hukukçulara yapılmış bir saldırıdır. Hukuka ve hukukçulara yapılan saldırılar sonrasında kimse kalmasa dahi barolar ve avukatlar bu saldırının peşini bırakmayacaktır. Korkmadan, çekinmeden hukuku ve hukukçuyu katleden katillerin karşısına dikilecek ve mücadele edecektir."

-Zonguldak

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, yargı camiası ve Türk milletinin büyük bir acıya katlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şehit meslektaşımız yapmış olduğu görev nedeniyle hedef seçilmiş ve şehit edilmiştir. Kuşkusuz ki milletimiz ve özelde de yargı camiamızın içi kan ağlıyor. Ancak şu bilinsin ki, biz yargı mensupları olarak bu saldırılardan yılmayız. Geçmişte de bu tip saldırılar oldu. Meslektaşlarımız katledildi."

Adliyelerin güvenlik probleminin, avukatların üzerine atılabilecek bir sorun olmadığını vurgulayan Topuz, "Bu, işin kolaycılığı olur. Yekpare bir meseledir. Yargı aktörlerinin tamamı, güvenlik birimleri de üzerine düşeni yapmaları gerekir. Bizler bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Aziz milletimizin, acımızı paylaştığını biliyoruz" dedi.

-Bolu

Bolu Adliyesi önünde toplanan grup, Kiraz'ın anına saygı duruşunda bulundu.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Kiraz'ın İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görevi başında ve makam odasında hain ve alçakça bir terörist saldırısı sonucu şehit olduğunu anımsatarak, bu olayın yargı camiasını üzüntüye boğduğunu belirtti.

Kiraz'a, Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar, hukuk camiasına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Yurtseven, "Adliye binalarımızın ve biz yargı mensuplarının, devlet tarafından korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını ve bundan böyle yine korkmadan, sinmeden, kahramanca görev yapacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay ise Kiraz'ın yürüttüğü bir soruşturma gerekçe gösterilerek katledildiğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük adliyesinde meydana gelen bu olayın, savcı, yargıç ve avukatların hiçbir can güvenliği bulunmadığının kanıtı olduğunu ileri süren Atalay, "Güvenlik gücünü, istihbaratını başka alanlara yönlendirerek savcısını, yargıcını korumasız bırakan, terör eylemlerinde ölen ve öldürülen her vatandaşla ilgili sıradanlaşmış söylemlerin arkasına sığınarak başarıyı skor anlayışına indirgeyen bu güvenlik anlayışı çağ dışıdır" dedi.

Daha sonra Kiraz için dualar okundu.

-Kocaeli

Kocaeli'nde Büro Memur-Sen Kocaeli Adliye Başkanlığı üyeleri, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Adliye önünde toplanan grup adına konuşan Şafak Akdeniz, yargı camiası ve Türk milleti için acı ve üzüntülü bir gün olduğunu belirtti.

Şehit olan Kiraz'ın görevinin sadece adalet dağıtmak ve devlet adına kamunun hakkını savunmak olduğunu dile getiren Akdeniz, "Adaletin bir an önce tecellisi için gece gündüz demeden, aile ve çocuklarından fedakarlık ederek çalışan, isminin başında sadece savcı değil cumhuriyetin de bulunduğu ve bu sıfatlarla Cumhuriyetimizin, vatanımızın ve milletimizin uğrayacağı haksızlıklar karşısında en büyük savunucumuz olan ve bu görevi ifa ederken kalleşçe, alçakça ve ahlaksızca bir terör saldırısı sonucu Rahmet-i Rahman'a kavuşan Kiraz'ı rahmet ve dua ile anıyor, bu saldırıyı yapanları kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.

Akdeniz, terörün hiçbir bahanesi ve gerekçesinin olamayacağını sözlerine ekledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

-Düzce

Düzce Adliyesi önünde toplanan Memur-Sen üyeleri adına basın açıklaması yapan İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, Kiraz'ın, dün Çağlayan Adliyesi'nde terörist saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kiraz'ın 14 yıllık savcı olduğunu anımsatan Çelebi, şöyle konuştu:

"Dün adliyede Berkin Elvan ile ilgili soruşturmayı bahane ederek savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit ettiler. Eylem sırasında Berkin Elvan'ın sapanla taş atan fotoğrafını da duvara asan teröristler vahşi yüzlerini bir kez daha göstermiş oldular. Berkin Elvan üzerinden siyaset yapmaya devam eden "Gezici" zihniyet sonunda işi bu ülkenin dürüst bir savcısını şehit etmeye kadar götürdü. Birkaç ağaç için ülkeyi ateşe vermekten çekinmeyen bu zihniyet maalesef milletimizin vicdanını yeniden kanatmıştır."

Eyleme lise öğrencilerinin de katıldığı görüldü.

Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.

-Kastamonu

Kastamonu Adliyesi bahçesinde toplanan yargı mensupları ve avukatlar tarafından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, burada yaptığı açıklamada, dün saldırıda şehit olan Kiraz'ı rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Bu olayın sadece meslektaşlarına yapılan bir saldırı olmadığına işaret eden Kantarcı, şöyle konuştu:

"Medyada izlediğimiz görüntüler hafızalarımızdan silinmeyecektir. Arkadaşımızın makamında kafasına yöneltilmiş olan silah, aslında milletin vicdanı olan yargının ve dolayısıyla milletin kafasına yöneltilmiş olan silahtır. Türk milleti, tarihten beri birçok saldırıya maruz kalmıştır. Dün Çanakkale'de milletimize uzanan el neyse, bugün cumhuriyet savcımıza uzanan el de aynı eldir. Bu, Türk miletinin kaderine, tarihine ve namusuna uzanan eldir. Yargı camiası olarak üzüntülüyüz, saldırıyı lanetliyoruz."

Kastamonu Barosu Başkanı Mehmet Çiftçi de saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı.

Bu eylemlerin, devleti yıpratmaya ve adalete olan inancı zayıflatmaya yönelik olduğuna işaret eden Çiftçi, "Terör örgütünün paçavralarının asılarak çektikleri fotoğrafların kamuoyuyla paylaşılması bu düşüncelerimizi doğrulamaktadır. Şu iyi bilinmelidir ki, yargının tüm unsurları, bir bütün olarak dimdik ayaktayız. Şehidimize üzüldük, ama bu adalet görevimizi yerine getirmekte, adaleti tecelli ettirmekteki gayretimizde hiçbir şey kaybettirmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Nasrullah Camisi'nde Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Selim Kiraz Kastamonu Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title