Haberler

İstanbul Adliyesi'nde Atatürk Sergisi

İstanbul Adalet Sarayı Güvenlik Müdürü Ali Duman'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk çizimlerinden oluşan 48 eserin yer aldığı sergi açıldı.

İstanbul Adalet Sarayı Güvenlik Müdürü Ali Duman'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk çizimlerinden oluşan 48 eserin yer aldığı sergi açıldı.

Adliyenin C kapısı girişindeki Atrium alanında açılan sergide 28'i yağlı boya, 15'i kara kalem, 5'i guaj boya ile yapılmış 48 Atatürk portresinden oluşan eser bulunuyor.

Serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile hakim, savcı ve adliyede görevli diğer çalışanlar katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Fidan, eserlerinden dolayı Duman'ı tebrik ederek, "Adliyemiz güvenlik amiri Ali Bey'in kendi emeğiyle çalıştığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünün aziz hatırasını yaşatmak için emek verdiği bir çalışma. Biz de komisyon başkanı ve komisyon üyeleriyle sergiyi gezdik. Ellerine sağlık, gayet güzel olmuş. Bundan sonraki sergilerde de tekrar buluşmak ümidiyle, kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Polis memuru olarak 28 yıl çalıştıktan sonra emekli olup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda güvenlik müdürü olarak göreve başlayan Ali Duman da sergide 28'i yağlı boya, 15'i kara kalem, 5'i de guaj boya ile çizilmiş 48 tablonun bulunduğunu söyledi.

Duman, 10 Kasım haftasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portrelerinden oluşan ve gelirinin tamamını şehit ailelerine bağışladığı sergiyi açmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Vatan, bayrak, özgürlük, Atatürk ve şehitlik birbirlerine çok uyuyor. Vatanımız için şehit olanlara rahmet diliyorum ve şehitlerimizin yakınlarına bir gelir elde etmek amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerinden oluşan bu sergiyi düzenlemekten mutluluk duyuyorum." dedi.

Sergi, 22 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mustafa Kemal Atatürk Ali Duman İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title