Haberler

"İstanbul'a Yakışanı Tasarlamaya Devam Edeceğiz"

Güncelleme:

Metsan İnşaat 55. Yaşına Kartal'daki Yeni Projesi Metsan Nexus ile Giriyor

Metsan İnşaat, kuruluşunun 55. yıldönümünü kutlarken, inşaat sektöründe sürekli yükselen başarı grafiğini Kartal'daki yeni projesi Metsan Nexus ile taçlandırmanın gururunu yaşıyor.

Metsan İnşaat, sektördeki 55. Yılını, Çırağan Sarayı'nda, 30 Nisan 2014 Çarşamba günü düzenlenen ve basın toplantısı, konferans, sergi ve kokteylden oluşan gün boyu süren bir dizi etkinlikle kutladı. Etkinlikler çerçevesinde Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu'nun düzenlediği basın toplantısının ardından dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind'in konuşmacı olarak katıldığı "Mimarinin Dili ve Kentsel Dönüşüm" konferansı gerçekleştirildi.


Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olmuş İstanbul'a ne yapılırsa yapılsın özel olması gerektiğine inandığını belirterek, şunları söyledi:

"Toplamda 560 Milyon TL'lik bir yatırım yapıyoruz. Metsan Nexus'u tasarlarken mimarlık literatürüne girecek bir proje hazırladık. Tüm etapları tamamlandığında, konut, rezidans gibi yaşam alanlarından alışveriş merkezi, ofis, otel ve parklardan oluşan büyük bir karma proje haline gelecek olan Metsan Nexus, sadece Kartal'ın değil, İstanbul'un en önemli buluşma noktalarından biri olacak. Dünyanın en ünlü mimarları arasında gösterilen Daniel Libeskind ile güç birliği yapıyoruz. Libeskind ile işbirliğimiz yeni projelerde devam edecek."

Metsan Nexus projesinde otopark ve ticari birimlere ait katlar ile birlikte 18. kata ulaştıklarını bildiren Cemalettin Satoğlu, "Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Metsan Nexus tamamlandığında modern mimari yapısı ile Kartal'ın çehresini değiştirecek. Projenin ilk etabında 430 konut, ikinci etabında ise otel, ofis, rezidans ve ticari alanlar bulunuyor. İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesi Kartal'da hayata geçecek olan Metsan Nexus'un şehrin simge yapılarından biri olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Metsan Nexus Kazandırmaya Devam Edecek

Cemalettin Satoğlu, dairelerin lansmana özel metrekare fiyatlarının ortalama 3.000 TL olarak belirlendiğini ancak şu an 3 bin 750 liraya ulaştığını belirterek, proje tamamlandığında projeyle direkt bağlantılı metro hattının faaliyete geçmesi ve projenin otel, ofis ve rezidanslardan oluşan ikinci etabının inşaatının başlamasıyla birlikte bu fiyatın 6.000 TL'ye yükseleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Projenin yüzde 42'sinin satışını gerçekleştirdiklerini belirten Satoğlu, proje tamamlandığında bugün alım yapan yatırımcılarına yüzde 60 oranında kazanç sağlayacağını söyledi.

Fiyat politikalarını her zaman yatırımcılara kazandıracak şekilde sürdüreceklerini belirten Cemalettin Satoğlu, "Metsan Nexus'un Bahar Kampanyası ile daire fiyatının yüzde 75'i için kredi kullanıldığı durumda müşterilerin sadece peşinatın yarısını ödedikleri bir model başlattık. Böylece peşinat üzerinden indirim yaparak, Metsan  olarak alım yapacaklar için önemli bir kolaylık sağlamış oluyoruz. Alım yapanlar hem indirimden faydalanıyorlar hem de nakitlerini ceplerinde tutmuş oluyorlar" diye konuştu.

Tüm markalarımızla yola devam ediyoruz

Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu, Metsan'ı gelecek 50 yılda ülkesine ve insanına fayda sağlayan, istihdam yaratan, yurtdışında bilinen bir marka olarak daha da geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Dünya bizim oyun alanımız, başarıları kanıtlanmış dünyaca bilinen isimlerle çalışarak İstanbul'a yakışanı tasarlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Metsan; zaman içerisinde faaliyet alanlarını farklılaştırıp, genişleterek inşaat, taahhüt ve harita işlerinin yanı sıra; Metsan Mimari ofisi ile yurtiçi ve yurtdışında birçok mimari, iç mimari ve restorasyon projelerine imza atmış, Woodart markası ile 20 yıldır dünyanın en iyi firmalarından dekorasyon malzemeleri ithal ederek Türkiye çapında bayii ağını her geçen gün daha da güçlendirmiş, Kartal Gıda ile 35 yıldır un üretimi ve Farina Bella markalı hazır kek karışımlarıyla sektörde yer edinmiş ve her geçen gün ürün yelpazesini genişletmiş, Lighthouse Özel Öğrenci Yurdu ile de İstanbul Şile'de bağımsız 12 villa içinde bulunan 96 daireden oluşan özel öğrenci suitleriyle konforlu bir yaşam kompleksi sunmaya devam etmektedir. Ayrıca Miramar Day Spa ve Dragos Hatice Satoğlu Huzurevi gibi özel butik işletmelerle de çok yönlü olarak büyümeye devam etmektedir.

Daniel Libeskind: "Nexus projesi için heyecan duyuyorum"

Günümüzün ve dünyanın gelmiş geçmiş en önemli mimarları arasında gösterilen Daniel Libeskind de, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Nexus projesi için heyecan duyuyorum. Metsan ile Türkiye'de yapacağımız projelerde iş ortaklığı yapacağız. Türkiye'de yapacağımız ilk projeyi ise, Kartal'daki karma proje oluşturacak. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden birisi, İstanbul'a değer katacak alışılmışı değiştiren bir proje geliştiriyoruz" dedi.

"Mimarinin Dili ve Kentsel Dönüşüm" Konferansı

Metsan İnşaat'ın 55. Yıldönümü dolayısıyla "Mimarinin Dili ve Kentsel Dönüşüm" konulu konferans düzenlendi.
Konferansta konuşan Daniel Libeskind, "İletişimimi mimarlık ve tasarım üzerinden gerçekleştiriyorum. Mimarlık dili temel, çelik, tuğla, cam gibi materyallerden oluşur; ancak bütün bunların arasında ruhani bir dilin gizli olduğuna inanıyorum" dedi. Libeskind, projelerinde her zaman kente dair bir fikrin olduğunu ve asla tepeden inme projeler içinde olmadığını söyledi.

Libeskind ayrıca kentsel dönüşümü kendi projeleri üzerinden anlattı ve Türkiye'nin önemli mimarlarının konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu düzenledikleri bu konferansta Türkiye'nin kentsel dönüşüm alanında söz sahibi aktörlerini ve mimarlarını, günümüzün en önemli mimarlarından Daniel Libeskind ile bir araya getirerek, şehrin dönüşümü için yeni fikirler ortaya çıkmasını arzu ettiklerini ve bu konferansın İstanbul'a katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

Konferansın yuvarlak masa bölümüne ise, uluslararası arenada şöhret sahibi mimari ofis Hollandalı UN Studio'nun kurucularından Şehir Planlamacısı Caroline Bos eşlik etti.

Konferansı alanında isim yapmış ve sektörde bilinen çok sayıda mimarlık şirketinden mimar, iç mimar, şehir planlamacısı ve belediye temsilcisi izledi.

Libeskind'in Mimari Projelerinin Tanıtıldığı Sergi Düzenlendi

Etkinlikler kapsamında Daniel Libeskind'in mimari projelerinin konuklara tanıtıldığı bir sergi de düzenlendi. Metsan'ın işbirliği yaptığı, iç dekorasyon alanında dünyanın önde gelen isimlerinden Eric Kuster'in yarattığı iç mekanlar da etkinlikte sergilendi.

Ayrıca Metsan İnşaat, 55. yıldönümü sebebiyle Kartal'da yükselmeye devam eden Metsan Nexus projesinin satış ofisini bir günlüğüne Çırağan Sarayı'na taşıyarak, projeyle ilgilenen misafirlerini saray ortamında ağırladı.
Tüm gün süren etkinlikler firmanın çalışanları, tedarikçileri ve bayilerinden oluşan kalabalık bir davetli grubunun katıldığı kokteyl davetiyle son buldu.

Metsan Nexus kesişme noktası

Binlerce yıl farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul gibi Metsan'ın Kartal'da gerçekleştirdiği karma projesi Nexus, hem Anadolu hem de Avrupa yakalarının kesişme noktası olacak. Kadıköy-Kartal metrosunun Yakacık istasyonunda metro çıkışı ile direk bağlantılı, E-5 Karayolu'nun kenarında yer alan Metsan Nexus, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgelerinden biri olan Kartal'da konut, otel, ofis, ticari alanlar, çarşı, meydan ve parklardan oluşan büyük bir kompleks olması özelliği ile buluşma ve kesişme noktası olacak. Konforun yanı sıra sunduğu sosyal imkanlar ve ulaşım kolaylığı ile de tercih edilecek olan Metsan Nexus, modern mimari yapısı ile bugünden geleceğe aktarılacak İstanbul'un simge yapılarından biri olmaya aday olacak.

430 rezidans dairenin bulunduğu, deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşacak Metsan Nexus, içinde yer alan mağaza, kafe ve restoranlardan oluşan meydanı ve çok sayıdaki sosyal alanı ile hem projede yaşayanların hayat kalitesini yükselterek yaşamı kolaylaştıracak hem de kolay ulaşılabilmesi ile İstanbul'un yeni buluşma noktalarından biri olacak.

Studio Daniel Libeskind ve Metsan İnşaat'ın tecrübesi ile projelendirilen Metsan Nexus, Sabiha Gökçen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 dakika uzaklıkta ve İDO Pendik-Yalova İskelesi'ne 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Metroya direk bağlantılı olması ve E-5 Karayolu'nun kenarında bulunması sebebiyle ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabiha Gökçen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title