Haberler

İstanbul'a Meteorolojik Uyarı

İstanbul ve Çevresinin Bu Geceden İtibaren Yeni Bir Yağışlı Havanın Etkisi Altına Gireceği ve Yağışların Kentin Özellikle Kuzey İlçelerini Etkileyeceğini Bildirildi.

İstanbul ve çevresinin bu geceden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği ve yağışların kentin özellikle kuzey ilçelerini etkileyeceğini bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul ve çevresinin bu geceden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini kaydetti. Yıldırım, yağışların yarın öğle saatlerine kadar başta özellikle İstanbul'un Sarıyer, Beykoz, Kağıthane ve Şişli gibi kuzey ilçeleri olmak üzerek il genelinde etkili olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Cumartesi günü sıcaklıkların azalmasına paralel olarak Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yağışların aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışına dönüşmesinin beklendiğine işaret eden Yıldırım, yağışların aynı gün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini ifade etti.

Hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren 8-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğini kaydeden Yıldırım, kar yağışının il genelinde örtü bırakmasının beklenmediğini belirtti.

En düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının Cuma günü 3-8, Cumartesi günü 2-6 derece olmasının tahmin edildiğini ifade eden Yıldırım, hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarına çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title