Haberler

İstanbul'a Kar Sürprizi

Güncelleme:

İstanbul'da sağanak yağış, yerini kara bıraktı. Meteoroloji, kuvvetli yağışa karşı uyarılarda bulundu.

Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Karanlık bir sabaha uyanan İstanbul'da yağışın etkisiyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

SAĞANAK YAĞMUR, KARA DÖNDÜ

Öğle saatlerine doğru sağanak, kar yağışına döndü. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bazı bölgelerde kar yağışı başladı. İstanbul Anadolu yakasındaki kar yağışı ise özellikle kentin doğusundaki ilçelerde etkisini gösterdi. Pendik Kaynarca'daki kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güneyi, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesinin beklendiğini açıkladı. Başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SÜRÜCÜLERE KAR SÜRPRİZİ

İstanbul'da yola çıkan sürücüler kar sürprizi ile karşılaştı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın, Beylikdüzü'nde kar yağışına döndüğü görüldü. Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında etkili olan kar yağışı, tipi şeklinde etkisi gösterdi. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği belirtildi.

ANADOLU YAKASI'NDA KAR

İstanbul Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde kar yağışı etkili oluyor. Kar özellikle kentin doğusundaki ilçelerde etkisini gösterdi. Pendik Kaynarca'daki kar yağışı aralıklarla devam ediyor.


(İstanbul'da bu sabah çekilen bir fotoğraf!)

Yağışlı sistemin etkisinde kalacak olan ülkemizde hava durumunun şu şekilde olması bekleniyor;

Pazartesi:

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de görülecek yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Marmara'nın yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Salı:

Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bugün görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu ile Kıyı Ege, Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), Salı günü ise Antalya'nın batı kesimleri, Muğla'nın doğusu ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

İSTANBUL YENİ HAFTAYA KARA BULUTLAR, YAĞMUR VE DOLU İLE BAŞLADI

İstanbul'da gece saatlerinden aralıklarla yağan yağmur, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Zaman zaman da dolu yağdı. Saat 08.30'da çekilen görüntülerde hava hala karanlıktı. Sürücüler farlarını açarak ilerlerdi. Yağmurla birlikte esen şiddetli rüzgar da hayatı olumsuz etkiledi. Yürümekte zorlanan birçok kişinin şemsiyesi ters döndü.

ÜSKÜDAR'DA DOLU YAĞDI

Üsküdar'da sabah saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren yağmurun ardından yağan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer bulmak için koşturdu.

UÇAKLAR İNEMEDİ

İstanbul'u sabahın erken saatlerinden itibaren etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen 14 uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na, saat 08.55'de Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken THY'nin TK-793 sefer sayılı Tel-Aviv-İstanbul uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'ndaki her iki pistin de iniş ve kalkışlarda ayrı ayrı kullanılması sonucu uçaklarda gecikme ve iptal yaşanmadı.

Sabiha Gökçen Havaalanı'na inemeyen Pegasus Hava Yolları'na ait Hatay, Antalya, İzmir ve Gaziantep'ten gelen 4 uçak da Bursa Yenişehir Havaalanı'na iniş yaptı. Fırtına nedeniyle Yenişehir Havaalanı'na inen uçakların, fırtına etkisini kaybettikten sonra İstanbul'a hareket etmeleri bekleniyor.

Bu arada, Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan uçakların pistte biriken yağmur sularını motorların gücüyle püskürtmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA SUYUN RENGİ DEĞİŞTİ

Çanakkale'de devam eden sağanak nedeniyle Çanakkale Boğazı'nın bir bölümünde renk değişikliği görüldü.



Yağış yüzünden özellikle il merkezinin yüksek kesimlerinden gelen çamurlu sular, Sarıçay ile kanallar vasıtasıyla boğaza ve yat limanı bölgesine aktı.

Çamurlu sular, boğazın bazı bölümlerinin rengini değiştirdi.

ANTALYA İÇİN SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren yağışların kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.

Yarın ise yağışların Antalya şehir merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın ise bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Öte yandan denizlerde Kaş ve Mersin'in Anamur ilçesi arasında fırtına beklendiği, fırtınanın çarşamba sabahı etkisini kaybedeceği kaydedildi.

EGE'DE 'ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ' UYARISI

İzmir, Aydın'ın kuzey, kıyı ilçeleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde "çok kuvvetli yağış" bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olduğu bölgede, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yoğun kar görülecek.

Yağışlar, bölge genelinde kuvvetli, Çanakkale il geneli, Aydın ve İzmir'in kuzey ve kıyı ilçeleri ile Manisa ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacak. Bu nedenle yaşanabilecek su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da hazırlıklı olunmalı.

TEKİRDAĞ'DA İKİ İLÇEYE ULAŞIM YOK

Tekirdağ'da, yoğun kar nedeniyle Malkara ve Hayrabolu ilçelerine ulaşımı sağlayan yollar kapandı.

Sabah saatlerinde etkisini artıran yağış dolayısıyla kapanan yollardaki araçlar, polis tarafından şehir merkezine ve dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Tekirdağ çevre yolunda ise zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlar yolda kaldı, uzun araç kuyrukları oluştu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar akşam saatlerinde etkisini kaybedecek.

KARACABEY'DE DE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Marmara Bölgesi'nde etkili olan ve hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, Bursa'nın Karacabey İlçesi Ovaesemen Köyü'ndeki 5 ağacı devirdi. Lodos yüzünden bazı binaların çatıları hasar görürken elektrik telleri koptu.

7 KÖY YOLU KAPANDI

Gemlik İlçesi'ne 8 kilometre uzaklıktaki Keten Çukur mevkisinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle Katırlı, Hamidiye, Şükrüye, Fındıcak ve Fevziye ile Gürsu'ya bağlı Ericek ve Dışkaya köylerinin yolu kapandı. Yolun ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

BOLU'DA TENİS KORTUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Bolu'da günlerdir devam eden kar yağışı sonrasında tenis kortunun çatısı biriken kar nedeniyle çöktü. TeniS kortunda kimsenin olmaması can kaybını önledi.
Karaçayır Mahallesi'nde Abant Tenis İhtisas Kulübü tarafından işletilen kapalı tenis kortunun çelik konstrüksiyondan yapılan çatısı yağan karın ağırlığına dayanamayarak büyük bir gürültü ile çöktü. Kortun içinde kimsenin olmaması can kaybını önledi. Tenis kortlarının önünden geçen vatandaşlar büyük bir korku yaşadılar. Tenis kortunda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Tenis Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Ahmet Ulusoy, sporseverlerin mağdur olmaması için kortların bir an önce tekrar yapılması gerektiğini ifade ederek Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesinden yardım beklediklerini söyledi.

Ulusoy, "Tenis kortu yoğun kar yağışı nedeniyle çöktüğünü ifade ederek, "Bir kaç gündür devam eden yoğun kar yağışı sonrası çatımızda birikmeler olmuştu. İyi ki antrenman yapıldığı sırada çökme meydana gelmedi. Şu anda büyük bir hasar var. Kortlar kullanılamaz durumda. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Giresun, Karabük, ​Ordu, ve Hatay'ın bazı ilçeleri ile Tekirdağ il genelinde 12 Ocak Pazartesi günü (bugün) okullar tatil edildi.

Giresun: Görele, Dereli ve Tirebolu ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildi.

Karabük: Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçenin yanı sıra Safranbolu ve Eflani ilçelerinde okullar yarın bir günlüğüne tatil edildi.

Ordu: Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Akkuş ve Gürgentepe ilçeleri genelinde okullara 1 gün ara verildi.

Hatay: Hatay Yayladağı ilçesinde buzlanma ve bazı yolların kapalı olması nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Tekirdağ: Tekirdağ'da, yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Balıkesir Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

UYARI !!!!!!!!!!!!:

GARANTİ BANKASI BONUS KARTLARA KULLANMASANIZ DAHİ KART AİDATI YOLLUYOR VE İPTAL ETMİYOR HERKEZİN BİLGİSİNE ARKADAŞLAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

60
5
yanıtYanıtla
sinirli:

15 tatilin bu sene kaldırılması lazım, kar nedeni ile gereğinden fazla tatil yapıldı. Öğretmenler yağlandı, hepsi obez olacak, birde 15 tatil gelirse okul kapılarından sığmayacaklar

11
29
yanıtYanıtla
UYU:

VARYA KESİN PARALELCİLERİN İŞİDİR. . . . . :))

16
12
yanıtYanıtla
fbMobil-IOS:

Sayın valim yarın ıstanbulda okullar tatıl olsun

21
5
yanıtYanıtla
Yedi bela Hüsnü Mobil-ANDROID:

Vali amca yarın okular tatil olsun istambulda

16
3
yanıtYanıtla
kara 60mobilWeb@haberler.com:

Ya bence paralelcilerin isidir kar yagsin ulasim zorlassin akp zor durumda kalsin

8
8
yanıtYanıtla
murat:

hırsız banka. . .

7
0
yanıtYanıtla
rizeliMobil-ANDROID:

hırsız bu banka

4
2
yanıtYanıtla
hanım:

MİLLETİN BEKCİSİ OLMUS HERKES

3
3
yanıtYanıtla
olmasini istiyorum vali amcaMobil-ANDROID:

abi asil yarin istanbulda tatil olacakmi

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title