Haberler

İstanbul'a 9 Milyon Lale

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, En Büyük İdealinin, İstanbul'da Bir Mezat Salonu Kurarak, Köylülerin Yetiştirdiği Çiçekleri Orada Her Gün Pazarlamak ve 235 Bin İnsanın Ekmek Yiyeceği Sektörü Desteklemek Olduğunu Söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, en büyük idealinin, İstanbul'da bir mezat salonu kurarak, köylülerin yetiştirdiği çiçekleri orada her gün pazarlamak ve 235 bin insanın ekmek yiyeceği sektörü desteklemek olduğunu söyledi.

''5. Lale Festivali'', Emirgan Korusu'nda düzenlenen törenle açıldı. Topbaş, tören öncesinde açılan bir stantta lale figürlü ebru yaptı.

Daha sonra konuşan Topbaş, İstanbul'un lalesiyle tekrar buluştuğunu, ''5. Lale Festivali''nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un lalesiyle buluşması kadar güzel bir duygunun olamayacağını dile getiren Topbaş, bu yıl dikilen 10 milyona yakın lalenin tamamının Türkiye'den temin edildiğini söyledi.

Topbaş, Yedikule'deki lale bahçesinin Dünya Barış Bahçeleri Vakfınca ''Dünya Barış Bahçesi'' seçildiğini belirtti.

İnsanların bu bahçelerde bir araya geldiklerini ve kaynaştıklarını dile getiren Topbaş, ''Yedikule lale bahçesi, 22 Nisanda düzenlenecek törenle Barış Bahçesi ilan edilecek ve plaketimizi asacağız'' dedi.

Topbaş, 13-15 Nisan'da Amerika'da ''Dünya Lale Zirvesi''nin yapılacağını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bu zirveye katılacağını kaydetti.

-RAKAMLARLA LALE FESTİVALİ-

''5. Uluslararası Lale Festivali kapsamında Silivri'den Tuzla'ya 9 milyon 300 bin adet lale dikildi. 27'si ağırlıklı olmak üzere 82 lale türü kullanıldı, laleler 1 milyon 488 bin TL'ye mal oldu.

2004'ten bugüne toplam 45 milyon 475 bin adet lale dikildi ve bu lalelerin temini için o günden bu yana kadar 4.4 milyon TL harcandı.

Laleler, Konya Çumra başta olmak üzere Silivri, Çatalca, Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title