Haberler

İstanbul'a 1 Milyon Kişilik Yeni Meydan

Güncelleme:

Marmaray'ın aktarma noktalarından biri olacak olan bölgede İstanbul'un en büyük meydanı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı'da yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Yeni yapılan kent içi demiryolu ulaşımı için en önemli aktarma noktası olacak bu bölgede İstanbul'un en büyük meydanı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "700 metrekarelik alanda zemin altında arıtma tesisleri ama üstünde 2 bin araçlık açık otopark, 700 araçlık otobüs alanı trafiği de yer altına aldığımızda nefes alınacak büyük bir alan ortaya çıkmakta." dedi.

İstanbul'a yeni bir soluk getirecek proje kapsamında 700 bin ila 1 milyon kişilik miting, konser ve festival alanı da yer alıyor.

Pek çok ayrıntının yer aldığı projede kompleks yapılar da yer alıyor. Bunlar arasında 2 buçuk milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı, Büyük Biyolojik Arıtma Tesisi de bulunuyor."

İstanbullular projeyi olumlu karşılıyor. Kumkapı Balıkçılar Derneği Başkanı ise projeye destek verenlerden...

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yenikapı'da meydanın yer altına alınacağı, İstanbul'un büyük bir meydan kazanacağı belirtildi.

Projede miting, konser, festival veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere 700 bin ila 1 milyon kişilik mekanın yer aldığı aktarılan açıklamada, meydanın altında, 2.5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı ileri biyolojik arıtma tesisi kurulacağı kaydedildi.

İlk etapta bin 976 metre anroşmanın yapılacağı I. Etap Anroşman inşaatı ile start alacak proje kapsamında 800 bin kişilik miting alanı ile 2 bin 200 araç ve 760 otobüs kapasiteli açık otopark alanları yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title