Haberler

İstanbul: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Hükümet Olarak Sosyal Problemlerle Samimi ve Ciddi Bir Şekilde İlgilendiklerini, Engelli Vatandaşlar İçin Reform Niteliğinde Projeleri Hayata Geçirdiklerini Söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hükümet olarak sosyal problemlerle samimi ve ciddi bir şekilde ilgilendiklerini, engelli vatandaşlar için reform niteliğinde projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Fiziksel Engelliler Vakfı'nın (FEV) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği "Özrümüzle Üretiyoruz" resepsiyonu, bugün İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun katılımıyla Taksim Metro Salonu'nda gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yoğun gündemi sebebiyle iştirak edemediği resepsiyonda, Başesgioğlu'nu temsilen İşkur Genel Müdür Vekili Namık Ata hazır bulundu. Toplantıya Bakan Aksu'nun yanısıra Beyazay Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı ve İstanbul AK Parti Milletvekili Lokman Ayva, Valilik heyeti, FEV Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Pektaş, sponsorlar Denizbank, İGDAŞ, Avea, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., Ford, Kiptaş, Algida ve Opet'ten temsilciler ile davetliler katıldı.

Resepsiyonda ilk konuşmayı FEV Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu yaptı. Emmioğlu, yeni projelerden bahsetti, söz konusu projelerin hayata geçirilmesi için iş bulma olayının kurumsallaşması ve yaygınlaşmasının gereğini dile getirdi ve İşkur'un hizmetlerinden övgü ile bahsetti. Emmioğlu'ndan sonra kürsüye gelen İşkur Genel Müdür Vekili Namık Ata, FEV ile istihdam konusunda önemli projeleri tamamladıklarını, kurumun 2003 yılından bu yana yaklaşık 70 engelliyi işe yerleştirdiğini, şu anda 70 bin özürlünün daha iş talebiyle İşkur'a müracaat ettiğini bildirdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin de, kurum olarak sosyal sorumluluk anlayışının içini hakkıyla doldurmaya çalıştıklarını söyledi. Karlıtekin, "Havacılık tarihinde özürlü kardeşlerimize destek olmakla bir sorti yaptık, inşallah bu sortiler devam eder" dedi. THY Çağrı Merkezi çalışanı Selda Bozbey, Denizbank çalışanı Kevser Singer ve Turkcell Global Çağrı Merkezi çalışanı Fırat Demirbağ, engelli çalışanları temsilen kürsüde görüşlerini aktardılar. Bugün evlenen ve gelinliği ile resepsiyona katılan engelli Dilek ve Hakan Yılmaz çiftine de Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Pektaş hediyelerini verdi.

İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da yaptığı kısa konuşmada, engelli için en önemli olanın üreterek kendisine ve ailesine destek sağlaması olduğunu, dolayısıyla bu imkanı verenlere müteşekkir olduklarını ifade etti.

Sponsor temsilcilerinin konuşmaları ve plaket merasiminden sonra kürsüye İçişleri Bakanı Aksu geldi. Aksu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün problemlerin çözümünde bir milat olması temennisinde bulunarak, gerçekçi ve uygulanabilir projeler üreten FEV'i kutladığını belirtti. Aksu, "FEV, İşkur'la işbirliği yaparak birçok engelli kardeşimizi iş sahibi yapmıştır. Biz hükümet olarak sosyal problemlerde samimi ve ciddi şekilde ilgileniyoruz. Bu konudaki niyetimiz halis. Hem acil eylem, hem hükümet programımızda bütün sosyal problemler ve özellikle özürlülerle ilgili projeleri hayata geçirdik" diye konuştu.

Yıllardır çıkarılamayan özürlüler yasasının bu dönem parlamento ve hükümete nasip olduğunu hatırlatan Aksu, "Bu yasanın çıkmasında değerli milletvekilimiz Lokman Ayva'nın çok gayretleri ve emekleri oldu. Bu dönemde TBMM'de iki değerli özürlü üyemiz var" dedi. Aksu, özürlüler yasasının yanında yerel yönetim reformu kapsamında belediye ve özel idare yasalarında da yine özürlüler ile ilgili düzenleme yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title