Haberler

İstanbul: 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Bahçelievler Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün hazırladığı Atatürk'ün ölümünün 68. yıldönümünde Fotoğraflarla Atatürk Konulu iki sergi açıldı.

Bahçelievler Öğretmenevi ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Bahçelievler Kaymakamı Turhan Ayvaz, Garnizon Komutanı Personel Albay Cemal Arslan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törenle sergilerin açılışı yapıldı. Atatürk'ün Askeri, Sivil ve Özel yaşamını kapsayan tarihi fotoğrafların yer aldığı sergide toplam 70 adet siyah beyaz resim yer alıyor. Sabah saat 09.05'te Belediye Başkanlık Binası önünde devlet kurumlarınca çelenk konması ve bayrakların yarıya indirilmesinin ardından ilçe protokolü ile birlikte Atatürk'ün vefatının 68. yıldönümü anısına "Fotoğraflarla Atatürk" sergileri açıldı. Daha sonra Yenibosna'da bulunan Sosyal Bilimler Lisesi'nde Oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı müzik öğretmenlerinin gerçekleştireceği müzikal gösterisi sunuldu.

Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı Bahçelievler Öğretmenevi ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki Atatürk Fotoğrafları sergileri 10-15 Kasım tarihleri arasında 09.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlar tarafından gezilebilecek. Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yaşadığımız topraklarda unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title