Haberler

İşsiz Vatandaş Ölüm Orucuna Başladı

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde İşsiz Bir Vatandaş, Ölüm Orucuna Başladığını Açıkladı. 3 Gündür Aç Olduğunu Belirten Şahıs, Kimsenin Kendisine Yardımcı Olmadığını İleri Sürdü.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde işsiz bir vatandaş, ölüm orucuna başladığını açıkladı. 3 gündür aç olduğunu belirten şahıs, kimsenin kendisine yardımcı olmadığını ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, Turgutlu ilçesinde işsiz ve aç olduğunu söyleyen İzzet Akça isimli şahıs, Bozkurt Mahallesi Kırgız Sokak'taki evinin önünde ölüm orucuna başladı. İşsiz olduğunu ve iş bulamadığını belirten Akça, yetkililerden kendisine yardımcı olmalarını istedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediyeden gerekli desteği alamadığını ileri süren işsiz vatandaş, evinin önünde pankart açıp açlık grevine başladığını açıkladı. 3 gündür yemek yemediğini söyleyen 30 yaşındaki İzzet Akça, sesini duyurana kadar bu eylemini sürdüreceğini söyledi. Meslek sahibi olmadığını ve seyyar satıcılık yapmaya çalıştığını belirten Akça, zabıta tarafından engellendiğini, bu nedenle evine ekmek götüremediğini söyledi. Kendisine yardımcı olunması için bir çok yere başvuru yaptığını ancak olumlu bir sonuç alamadığını belirten Akça, son çare olarak ölüm orucu eylemini seçtiğini söyledi.

Ölüm orucu eylemine başlayan İzzet Akça'nın eşi Ayşe Hanım Akça ise, "Eşim iş bulamıyor, iş başvurusu yaptığı her yerden olumsuz cevap alıyor. Seyyar satıcılık yapmak istemesine rağmen izin verilmemesi, bizi çok güç durumda bıraktı. Kendim bir fabrikada çalışıyordum. 5 aylık hamile olduğum için işten çıkarıldım. Yardım için yaptığımız başvurularımıza kimse olumlu cevap vermedi. Eşimin greve başlamasını son çare olarak gördük. Sesimizi kimseler duymazsa ben de eşimle birlikte greve başlayacağım" diye konuştu.

(İU-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title