Haberler

İsrailli Şef Aşçı ile Türk Şef Aşçı Bir Araya Geldi

İsrail'in 70. yıl dönümü 70 etkinlikle kutlanıyor. Bu sebeple Anneler Günü için İsrailli şef aşçı Asaf Shtern ile Türk şef aşçı Zeki Açıköz bir araya geldi ve çocuklarla birlikte yemek yaptılar.

İsrailli şef aşçı Asaf Shtern, Türkiye'ye İsrail yemeklerini yapmak üzere geldiğini söyleyerek, "Burada üç gecelik keyifli ve güzel organizasyon gerçekleştirdik. Burada bulunduğumuz süre içerisinde İsrail-Türkiye ve genel olarak Ortadoğu mutfağının benzerlikleri olduğunu görme şansımız oldu" ifadelerini kullandı.

Shtern, şöyle konuştu:

"Bugün Türk ve İsrail mutfaklarında benzer bir yemek yapacağız. Biz 'şakşuka' diyoruz, siz 'menemen' diyorsunuz. Aslında üç aşağı beş yukarı aynı olmakla birlikte bir takım farklılıkları var. Birinde yumurta çırpılıyor, birinde çırpılmıyor gibi. Tarifler birbirine çok benzemekle birlikte farklı yemekler. Restoranlara gidip yemek yediğimde, aynı malzemelerin kullanıldığı, tariflerin yapıldığı farklı lezzetlerle karşılaştım. Biz aynı halk ama farklı ülkelerde yaşayan insanlarız."

Anneler Günü hakkında konuşan Shtern, "Anneler Günü için düzenlenen bir proje için buradayız. Anneler dünyanın neresinde olursa olsunlar, ne şekilde olursa olsun hayatlarımızın en önemli kısımlarından bir tanesi. Bugün anneler ve çocuklarıyla İsrail usulü 'şakşuka' yapacağız" şeklinde konuştu.

Türk şef aşçı Zeki Açıköz de Anneler Günü'nü kutlayarak, "Bugün iki tane benzer yemek yapacağız. Bizim mutfağımızda 'şakşuka' diye bir yemek var. İsrail'de şakşuka, menemene benziyor. Ortak malzemeleri var, ortak olmayan malzemeleri var. Közlenmiş patlıcan, tahin gibi. Her ne kadar benzer olsa da, tamamen çok farklı lezzetler olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin yedi bölgesinde, dünyanın bir sürü ülkesiyle benzer yemekleri bulma şansınız çok fazla. Türkiye'ye gelen hiç kimse, Amerikalı olsun, Alman olsun, Ortadoğulu, Asyalı olsun, aç kalma şansı yok. Mutlaka kendi kültüründen bir şeyler bulabilir. Çünkü biz yedi ayrı bölge yedi ayrı mutfak kültürü var" diye konuştu.

Eskiden insanların yaşamak için yediklerini belirten Açıköz, "Günümüzde bu işin keyfini sürenler 'ben yemek için yaşıyorum' diyor. Türkiye bununla ilgili çok zengin bir mozaiğe sahip. Dünyadan kim gelirse gelsin ben iddia ediyorum, bu ülkede kendi ülkesinde yemiş olduğu lezzetlere benzer lezzetler bulma şansı var" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title