Haberler

İsrailli Profesör: "İsrail, Abd Ne Zaman ‘yeter' Derse Durur"

"türkiye-israil Stratejik Ortaklığı" Kitabının Yazarı İsrail’deki Bar-ilan Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Efraim İnbar, İsrail’in Hangi Asgari Koşullarda Ateşkes Kabul Edeceğine İlişkin Bir Soru Yanıtlarken "abd, Ne Zaman Yeterli Olduğuna Karar Verse" Dedi. İnbar "allah İle Bizim Aramızda Abd Var" İfadesini Kullandı.

İsrail’deki Bar-İlan Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Efraim İnbar, İsrail’in ateşkesi Washington’un “yeterli” olduğuna karar vereceği zaman kabul edeceğini belirtirken “Allah ile bizim aramızda ABD var” ifadesini kullandı.

Türkiye’de de yayınlanan “Türkiye-İsrail Stratejik Ortaklığı” kitabının yazarı siyasi bilgiler profesörü Efraim İnbar, El Cezire televizyonu ile yaptığı söyleşide İsrail’in hedefinin kendisine yönelik füze tehdidini ortadan kaldırmak ve Hizbullah’ı Güney Lübnan’dan çıkartmak olduğunu belirterek Lübnan hükümetinin İsrail’e karşı bir eylemde bulunmadığını, yaşananların sorumluluğunu Hizbullah’ın taşıdığını savundu.

İsrail’in hangi asgari koşullarda ateşkes kabul edebileceğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan İnbar, bu konudaki kararı ABD’nin vereceğini öne sürerek şöyle konuştu:

“Temel olarak asgari koşullar, İsrail’in hedefleri ile aynı. Ancak ne zaman yeterli olduğuna ABD karar verecek ve İsrail, (ABD için) kabul edilebilir olanını yapacak. Allah ile bizim aramızda ABD var.”

Efraim İnbar, İsrail’in Lübnan’a karşı yürüttüğü operasyon konusuna ilişkin kuşkularını dile getirirken de “Kişisel olarak doğrusunu yaptığımızdan emin değilim. Zavallı Lübnanlılar’a değil, Şam’a odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kendisinin asıl Suriye’nin saldırılmasını savunduğunu ancak İsrail hükümetinin farklı düşünebileceğini belirten İnbar, İsrail hükümetinin Suriye’ye saldırarak sorunu tırmandırmak istemediği yolundaki açıklamalar yaptığına dikkat çekti.

İnbar, İran’a olası bir saldırıya ise “İran, bizden fazla uzak, bu nedenle İranlılar’ı, büyük bir olasılıkla Amerikalılar’a bırakacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title