Haberler

İsrailli İşgal Karşıtları, İşgalin 40. Yıldönümünde Protesto Gösterisi Düzenledi

İsrail'in Başkenti Tel Aviv'de Yaklaşık 3 Bin Kişi, İsrail'in Filistin Topraklarını İşgal Etmesinin 40. Yıldönümünde Protesto Gösterisi Düzenledi.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yaklaşık 3 bin kişi, İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesinin 40. yıldönümünde protesto gösterisi düzenledi.

1967 yılında yaşanan ve "Altı Gün Savaşları" olarak bilinen savaşın 40. yıldönümü, İsrailli işgal karşıtları ve İsrailli Arap örgütler tarafından düzenlenen gösteri ile protesto edildi. Başkent Tel Aviv'de toplanan yaklaşık 3 bin kişi, "işgale hayır", "barışa evet", "İsrail-Filistin: 2 halk için 2 devlet", "İşgal felakettir" sloganları atarken komünizm, İsrail ve Filistin bayraklarını bir arada taşıdı. Kendilerini İsrailli anarşistler olarak tanımlayan palyaço kıyafetleri giyen bir grup, "Batı

Şeria'dakiler de insan ve onlarında gülmeye hakkı var" yazılı bir pankart taşıdı.

1967'de yaşanan savaşta İsrail, Ürdün'den Batış Şeria ve Doğu Kudüs'ü, Suriye'den Golan Tepeleri'ni, Mısır'dan ise Sina Yarımadası'nı almıştı.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title