Haberler

İsrail: "Sözde Ermeni Soykırım İddiaları Konusundaki Duruşumuzda Değişiklik Yok"

İsrail'deki Bir Sivil Toplum Örgütünün Ermeni Olaylarını "Soykırım" Tanımlaması Üzerine İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Bir Açıklama Yaptı ve Bu Konuda İsrail'in "Duruşunun Değişmediği" Duyurdu.

-İsrail'deki bir sivil toplum örgütünün Ermeni olaylarını "soykırım" tanımlaması üzerine İsrail'in Ankara Büyükelçiliği bir açıklama yaptı ve bu konuda İsrail'in "duruşunun değişmediği" duyurdu.

ANKARA (ANKA) - İsrail'deki bir sivil toplum örgütünün Ermeni olaylarını "soykırım" tanımlaması üzerine İsrail'in Ankara Büyükelçiliği bir açıklama yaptı ve bu konuda İsrail'in "duruşunun değişmediği" duyurdu.

Yahudi karşıtlığı ile mücadele için kurulan İsrailli sivil toplum örgütü Anti Defamation League (ADL), 1915 olaylarının bir "soykırım" olduğunu iddia etti. ADL'in, daha önce ABD'de gündeme gelen sözde soykırım tasarısına destek vermeyi reddetmesine karşın sivil toplum örgütünü yetkilisi Abe Foxman, Ermeni olaylarının "soykırım" olduğunu öne sürdü.

Gelişmeler üzerine İsrail'in Ankara Büyükelçiliği bir yazılı açıklama yaparak 1915 olaylarına dair duruşlarında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

Yahudiler ve İsrailliler olarak insanlık trajedilerini hatırlamayı bir zorunluluk kabul ettikleri belirtilen açıklamada, bunların arasında 1915-1916 dönemlerinde Ermenilerin yaşadıklarının da bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, İsrail'in bu olayları inkar etmediği bildirildi ancak "soykırım" ifadesi kullanılmadı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title