Haberler

İsrail Ordusu, Refah'ta Tünelleri Bombaladı

İsrail Hava Kuvvetleri'ne Bağlı Uçaklar, Gazze Şeridi'nin Güneyinde, Refah Bölgesindeki Tünelleri Yeniden Bombaladı.

İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah bölgesindeki tünelleri yeniden bombaladı.

İsrail ordusundan verilen bilgide, söz konusu tünellerin silah kaçakçılığı için kullanıldığı savunuldu.

Tünellerin ayrıca Mısır'dan Gazze Şeridi'ne terör eylemcilerinin geliş-gidişlerinde de kullanıldığı, terör faaliyetlerini artırmada Hamas için önemli bir role sahip olduğu ifade edildi.

İsrail ordusunca ayrıca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki tünellerin yanısıra 7 adet Grad ve 5 Kassam füzesi rampasının tahrip edildiği, roket fırlatılan alanların, silah yapım tesislerinin, Hamas'ın karakollarının ve silahlı terör eylemcilerinin de hava saldırılarında hedef alındığı vurgulandı.

İsrail ordusu, teröre ve teröre bulaşanlara, teröre yataklık edenlere, kadın ve çocukları insan kalkanı olarak kullananlara yönelik operasyonların sürdürüleceğini bildirdi.

Öte yandan Filistinli militanların kullandığı füzelerin menzili de giderek artıyor. Filistinli militanlar akşam saatlerinde Necef'in ortasındaki en büyük kent olan Ber Şeva'ya dek uzanan bir füze fırlattı. Hamas'ın El Aksa Televizyonu, atılan Grad tipi 2 füzeden 1'inin bir binayı vurduğunu ileri sürdü.

Ancak, İsrail tarafında füzenin Ber Şeva'ya düştüğü doğrulanmakla birlikte, yerinin henüz tam belirlenemediği bildirildi.

Ber Şeva Belediyesi, kent sakinlerine seferberlik komutanlığının talimatlarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Filistinli militanların gece fırlattığı roketlerden biri de Gazze yakınlarındaki Aşkelon'un merkezinde patladı ve 1 kişi şarapnel parçalarından hafif biçimde yaralandı.

Patlayan roketin, düştüğü alanda kimi binalara ve araçlara hasar verdiği bildirildi. Gazze yakınlarındaki bir diğer yerleşim olan Ofakim'e de roket saldırısı gerçekleşti. Aşkelon ve Ofakim'e toplam 4 roket atılırken, bir havan mermisinin de yine bölge yakınlarındaki Şa'ar Hanegev Bölge Konseyi sınırları içinde patladığı, ancak herhangi bir hasar ya da zayiata neden olmadığı belirtiliyor.

Hamas'a bağlı El Aksa Televizyonu da İsrail donanmasının Gazze kıyılarını bombaladığını duyurdu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title