Haberler

İsrail, Nablus ile Kasabaları Arasındaki Karayolunu Açtı

İsrail Güvenlik Kuvvetleri (Idf), Savunma Bakanı Ehud Barak ve Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin Aldığı Bir Kararla Nablus Kenti ile Kentin Kuzey Kasabaları Arasında Geçişi Kolaylaştıran Karayolunun Açıldığını Duyurdu.

İsrail Güvenlik Kuvvetleri (IDF), Savunma Bakanı Ehud Barak ve Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin aldığı bir kararla Nablus kenti ile kentin kuzey kasabaları arasında geçişi kolaylaştıran karayolunun açıldığını duyurdu.

IDF'den yapılan açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Barak ve Genelkurmay Başkanı Aşkenazi'nin, binlerce Filistinlinin Nablus ile Nablus'un kasabaları arasındaki geçişini kolaylaştıracak yolun açılması kararı aldığı ifade edildi. Açıklamada, Barak ve Aşkenazi'nin kararının ardından IDF ve sivil idare yetkililerinin Nablus'la Ash Shamaliya arasındaki karayolunu geçişe açtığı kaydedildi. Karayolu, güvenlik vergisi verilmesi karşılığında Nablus ile komşu kasabalar Judea ve Samaria arasında yaşayan binlerce Filistinlinin daha kolay ve hızlı geçişine müsaade edilmesi karşılığında açıldı. Yolun açık kalması, terör eylemlerine yönelik geçişlere izin verilmemesi şartına da bağlandı. IDF'nin İsrailli sivillerin korunması ve terörist organizasyonlarla mücadeleye devam etmesi için Filistinlilerin geçişini kontrol etmeye devam edeceği vurgulandı.

(DPA-OYK-OYK-GS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title