Haberler

İsrail Mescid-i Aksa'ya Zarar Veriyor mu?

Birleşmiş Milletler (BM) Yetkilileri, İsrail'in Mugrabi Kapısı'ndaki Kazı Çalışmasıyla İlgili Raporunu Tamamladı. Rapor, İsrail'i Eleştiriyor. Mescid-i Aksa Kazılardan Zarar Görüyor mu?

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, İsrail'in Mugrabi Kapısı'ndaki kazı çalışmasıyla ilgili raporunu tamamladı. Rapor, kazının El Aksa'ya zarar vermediğini içerirken, İsrail'in çalışmaları tek başına yapmasını eleştiriyor.

Başladığından bu yana tüm İslam dünyasını ayağa kaldıran İsrail'in El Aksa Camisi yakınındaki çalışmalarıyla ilgili BM heyetinin raporu tamamlandı. Çarşamba günü açıklanacak olan raporun, İsrail basınına sızan kısımlarına bakılacak olursa, BM ve UNESCO yetkililerine göre eski kentte El Aksa'ya 9 girişten biri olan Mugrabi Kapısı'ndaki köprü inşaatı, El Aksa'yı tehdit etmiyor. Ancak raporda, İsrail'in bu kazı çalışmalarını tek başına yapıyor olmasından ve uluslararası gözlemcileri sürece dahil etmemesinden duyulan rahatsızlık da dile getiriliyor. Raporun tamamının, yarın yayınlanması bekleniyor.

(EU-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title