Haberler

İsrail Maçında Oynamak İstemeyen İran Asıllı Alman Futbolcuya Yahudiler Tepki Gösterdi

Almanya'nın En Büyük Yahudi Grubu, İsrail'le Almanya Arasında Oynanacak Futbol Maçında Forma Giymek İstemeyen İran Asıllı Alman Oyuncuyu Eleştirdi.

Almanya'nın en büyük Yahudi grubu, İsrail'le Almanya arasında oynanacak futbol maçında forma giymek istemeyen İran asıllı Alman oyuncuyu eleştirdi.

Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın İsrail'le deplasmanda yapacağı karşılaşmada oynamak istemediğini açıklayan ve bir anda Almanya'nın gündemine oturan İran asıllı Alman futbolcu Ashkan Dejagah'a, Almanya'da bulunan Yahudi kuruluşları da tepki gösterdi. Almanya'da bulunan Merkezi Yahudi Konseyi adlı kuruluşun başkanı Charlotte Knobloch konuyla ilgili olarak yaptığı bir açıklamada, Dejagah'ın Alman Milli Takımı'ndan çıkarılması gerektiğini iddia ederek, "Bu davranış açıkçası hiç sportif değil çünkü spor

müsabakaları barışı hedefler, siyasi çekişmelerin dışında kalır. Almanya'nın Yahudiler ile iyi ilişkiler kurarak tarihi sorumluğunu yerine getirdiği bir ortamda bu İsrail karşıtlığının önüne geçebilirdi. Almanya Futbol Federasyonu'nun, bu oyuncuyu milli takımdan çıkarması gerektiğine inanıyorum" dedi.

21 yaşındaki Ashkan Dejegah, 12 Ekim'de Tel Aviv'de oynanacak karşılaşmada 'kişisel' nedenlerden dolayı oynamak istemediğini bildirmiş ve bu isteği futbol federasyonu tarafından kabul edilmişti. Ancak İran asıllı Dejegah Alman basınına yaptığı açıklamada ise, "Damarlarımda Alman'dan daha çok İran kanı var. Bu isteğimin kabul edilmesi gerekiyordu. Biraz saygı bekliyorum. Sonuçta benim ailem İranlı" demişti.

(ERS-ERS-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title