Haberler

İsrail Kabinesi Türkiye İle Yapılan Anlaşmayı Onayladı

Güncelleme:

Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla imzalanan anlaşma, İsrail Güvenlik Kabinesi'nde 3'e karşı 7 bakanın onayıyla kabul edildi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla imzalanan anlaşmayı 3'e karşı 7 bakanın onayıyla kabul etti.

3 BAKAN KARŞI OY KULLANDI

Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Şaked'in anlaşmaya karşı oy kullandığı belirtildi. Bennett, daha önce yaptığı açıklamada Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'ye 21 milyon tazminat verilmesine karşı olduğunu söylemiş ve "Teröristlere para ödememeliyiz" demişti.

KARARSIZLAR ANLAŞMAYA DESTEK VERDİ

Oylama öncesi kararsız olduğu belirtilen Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Ulaştırma Bakanı İsrail Katz ve Maliye Bakanı Moşe Kahlon ise oylamada anlaşmaya destek verdi.

BÜYÜKELÇİ OLARAK HANGİ İSMİN GÖNDERİLECEĞİ BİLİNMİYOR

Kahlon, anlaşma öncesinde Başbakan Benyamin Netanyahu'nun kabineyle görüşmemesini eleştirmişti. İsrail'in Türkiye'ye büyükelçi olarak hangi ismi göndereceği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

kafasi güzel:

abi makarna bitti, coluk cocuk ac oturuyoruz. bir dahaki secim ne Zaman?

12
8
yanıtYanıtla
ahmet:

işte müslümanlığımız müslüman katili yahudiyle işbirliği yaparak ne kadar çok müslüman bir hükümet olduğunu kanıtladı hatta bu olayı destekleyen müslümanlarda var enteresan

8
1
yanıtYanıtla
zzz:

bence davosta danışıklı döğüştü türkiye ile israil arasında sorun yok bence.

4
2
yanıtYanıtla
Akp gönüllüsü:

Israil Ortadoğu''nun süper gücüdür. . güçlü ekonomi ve Kalkınma için siyonizmin yanında olmalıyız. . Ona karşı koyan ülkelerde iç savaş ve istikrarsızlık var. .

1
3
yanıtYanıtla
HASTALIKLI AKP:

ALLAHIM ŞU ADALETİ KALDIRAN PARTİSİNE BİR BELA VE MUSİBET VER Kİ TÜRKİYENİN ÜSTÜNDEN ÇEKİLSİN

3
1
yanıtYanıtla
aet:

bosa zaman ve para kaybettik abd ile anlasmazlik rusya ile dusmanlik mavi marmara sacmaligi misira catmamiz vs vs bunlar bos isler dunyanin en onemli merkezi cografyasindayiz halkimizin geliri en azindan on misli olmali kibirli olmanin anlami yok ticaret zamanidir

2
0
yanıtYanıtla
Realist:

Yerim böyle Devleti. . . Bu ne şimdi, Denize düşen yine yılana sarıldı maalesef. Türkiye paçayı kurtarmak için her şeyi yapıyor. . . Yazık. . .

1
1
yanıtYanıtla
kutlama:

bence israil işid taşeronunu kullanarak istanbulda bu anlaşmayı kutlamıştır

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title