Haberler

İsrail'in Saldırılarında Gazze'deki Araştırma Merkezini Vurması Protesto Edildi

Gazze'de onlarca yazar ve siyasinin katıldığı eylemde, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı araştırma ve belgeleme merkezinin İsrail'in son saldırılarında yıkılmasını protesto etti.

Gazze'de onlarca yazar ve siyasinin katıldığı eylemde, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı araştırma ve belgeleme merkezinin İsrail'in son saldırılarında yıkılmasını protesto etti.

Gazze'deki Abdullah el-Havrani Araştırma ve Belgeleme Merkezi binası yakınlarında bir araya gelen Filistinliler, Filistin bayrağı ve eski FKÖ lideri Yaser Arafat'ın posterlerini taşıdı.

Merkezin Genel Müdürü Nahid Zekut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok yazar, entelektüelin eserlerini barındıran bu merkezin moloz yığınına dönebileceği ihtimalinin hiç akıllarına gelmediğini söyledi.

Merkezin, tüm Filistinlilerin buluştuğu, gençlerin girişimlerini kucaklayan bir alan olduğunu belirten Zekut, "İsrail'in bu merkezi hedef alması Filistin bilinci ve kültürünü vurması anlamını taşıyor." dedi.

Zekut, İsrail'in Filistinlilerin cahil ve hükmedilebilir bir halk olarak kalmasını istediğini aktardı.

İsrail'in saldırısının mekana yönelik olduğunu ancak merkezin fikrinin hala ayakta olduğunu ve binanın da yeniden inşa edilebileceğini kaydeden Zekut, şunları söyledi:

"İsrail'in bu binaları askeri hedef olduğu gerekçesiyle vurmasını kınıyoruz. İsrail'in bu binaları yıkması irademizi ve direnişimizi güçlendirecektir."

Zekut, uluslararası toplumdan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında sorumluluğunu üstlenmesini istedi.

İsrail savaş uçakları hafta sonu abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında merkezin yer aldığı altı katlı binayı da hedef almıştı.

İsrail'in hafta sonu Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, ikisi hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit olmuş, 150 Filistinli yaralanmıştı.

Filistinli direniş gruplarının Gazze'den İsrail tarafına attığı roketler nedeniyle de 1'i Filistin asıllı 4 İsrailli ölmüştü.

Mısır ile Birleşmiş Milletler ara buluculuğunda, geçen pazartesi günü erken saatlerde Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında ateşkes sağlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title