Haberler

İsrail'in Lübnan Savaşıyla İlgili Raporunun Hatalı Olduğu Bildirildi

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in 2006 Senesinde Lübnan'da 34 Gün Süren Savaşla İlgili Raporunu Eleştirdi. Örgüt, Raporda Önemli Meselelere Değinilmediğini ve Askerler Tarafından İşlenen Savaş Suçlarına da Değinilmediğini Kaydetti.

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in 2006 senesinde Lübnan'da 34 gün süren savaşla ilgili raporunu eleştirdi. Örgüt, raporda önemli meselelere değinilmediğini ve askerler tarafından işlenen savaş suçlarına da değinilmediğini kaydetti.

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'deki Winograd Komisyonu'nun dün yayımladığı raporun "derin hatalar içerdiğini", Hizbullah savaşçılarıyla Lübnanlı siviller arasında ayrım gözetmeyen hükümet politikaları ve askeri stratejilerden bahsetmediğini bildirdi. Örgütün Orta Doğu ve Kuzey Afrika programı yöneticisi Malcolm Smart, "Rapor, İsrail kuvvetleri tarafından işlenen savaş suçları da dahil olmak üzere ağır uluslararası insan hakları ihlallerinin arkasındaki politika ve kararlarla ilgili olarak kaçırılmış bir

fırsattır" dedi. Smart, raporda çok sayıda Lübnanlı sivilin öldürülmesi ve Lübnan altyapı ve mülklerinin kasıtlı olarak tahrip edilmesinden bahsedilmediğini ifade etti.

(AFP-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title