Haberler

İsrail'in İlk Müslüman Arap Bakanının Onayı Ertelendi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, "Bir Arap Bakanın Aramıza Katılması, Çok Önemli ve Olumlu Bir Olay. Zamanı Gelmişti" Diyerek, İsrail Tarihinde İlk Kez Bir Müslüman Arap Bakanın Atanmasına Olumlu Baktığını Dile Getirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, "Bir Arap bakanın aramıza katılması, çok önemli ve olumlu bir olay. Zamanı gelmişti" diyerek, İsrail tarihinde ilk kez bir Müslüman Arap bakanın atanmasına olumlu baktığını dile getirdi.

Ancak yine de İsrail Bakanlar Kurulu, geçen kasım ayında, Ophir Pines Paz'ın istifasıyla boşalan Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığına, Savunma Bakanı Amir Peretz'in kararıyla, Galib Macadele'nin atanması kararının onaylanmasını, bugünkü toplantısında gündeme almadı.

İsrail radyosu, Olmert'in Macadele'yi tebrik ettiğini ve atamanın çok yakında resmileşeceğini söylediğini bildirdi.

Atamayla ilgili olarak, İşçi Partisi'ndeki bazı Dürzi delegelerin Tel Aviv bölge mahkemesine yaptıkları itiraz da kabul edildi. Dürzi delegeler, Bakanlar Kurulu'na atamalarda, başkanın değil, partinin merkez kurulunun karar verme yetkisi bulunduğu gerekçesiyle itirazda bulunmuşlardı.

Atamanın, bakanlar kurulunun yanı sıra İsrail parlamentosunda (Knesset) onaylanması gerekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title