Haberler

"ABD, Gazze'deki Çocuk ve Sivil Ölümlerine Ortak"

Güncelleme:

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Reşak, İsrail'e askeri ve finansal destek veren ABD'nin Gazze'deki çocuk ve sivil ölümlerinden sorumlu olduğunu savundu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Reşak, İsrail'e askeri ve finansal destek veren ABD'nin Gazze'deki çocuk ve sivil ölümlerinden sorumlu olduğunu savundu.

Reşak, İsrail ordusuna askeri mühimmat desteği veren ABD'nin Gazze'de çocukların öldürülmesine ortak olduğunu belirterek, "Bu, Gazze'deki çocuklarını doğrudan ABD tarafından öldürüldüğü anlamına gelir " diye konuştu.

Pentagon Basın Sözcüsü Amiral John Kirby, İsrail'de bulunan ABD'ye ait bir mühimmat deposundan İsrail ordusuna Gazze saldırısı esnasında el bombası ve havan mermileri satıldığını açıklamıştı. ABD Senatosu da İsrail'in füze savunma sistemi için 225 milyon dolar yardımı onaylamıştı.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), ABD hükümetine İsrail'e yönelik askeri teçhizat sevkiyatını durdurması çağrısında bulunmuştu.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar bin 363 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 680 kişi de yaralandı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title