Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi -

Konya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği miting ile protesto edildi.

Konya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği miting ile protesto edildi.

Şehir Meydanı'nı Filistin bayraklarıyla dolduran yüzlerce vatandaş, "Kahrolsun zalimler, işbirlikçi hainler", " Konya'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Kadın, çocuk, genç, ihtiyar her yaştan insanın bir arada bulunduğu mitingte katılımcılar, açtıkları afiş ve dövizlerle İsrail'i protesto etti.

"Bir Musa gelecek sizi bulacak", "Müslümanlar birleşin", "Özgür Kudüs", "Katil İsrail Filistin'den defol" dovizleri taşıyan katılımcılar, Gazze'deki İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gözyaşı döktü, dua etti.

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal mitingte yaptığı konuşmada, Müslümanlar'ın izzet ve haysiyetine sahip çıktığında Allah'ın yardım vadinin gerçekleşeceğini söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşının dinmesi için sabır ve sebatla Allah'ın yardımını dilediklerini anlatan Ünsal, "O yüzden Allah'tan, nasıl ki Bedir'in aslanlarına gökyüzünden ordularıyla yardım ettiyse, Selçuklu Sultanlarının, Kılıçaslanların diyarından Gazze'ye yardım diliyoruz" dedi.

- "Yardımlarla Gazzelilerin yanında olmalıyız"

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise Gazze'de İHH ekiplerinin canla başla yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

İHH yardım gönüllülerinin Gazze'de ateş altındaki bölgelerde Filistinlilerin yaralarını sardığını anlatan Oruç, "İlaç bitti, gıda azaldı. Maddi, manevi yardımlarla onların yanında olmamız lazım. Onların yanında olduğumuzu yardımlarla göstermemiz gerekir. Orada direnişin söylediği şartlar yerine gelinceye kadar, Gazze'deki ambargo ve abluka kalkıncaya kadar biz sürekli Filistin'in yanında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Müslümanlar davalarında birlik olmalı"

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de İslam davası mücadelesinde Müslümanların birlik ve beraberliklerini bozmaması gerektiğini dile getirdi.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da Gazzeli direnişçilerin Allah yolunda şehit olmayı göze alarak topraklarını terk etmediklerini anlattı.

Miting olaysız bir şekilde son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Konya Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title