Haberler

İsrail'in Gazze Saldırısı

Uzmanlar, İsrail'in Gazze'ye düzenlemesi muhtemel kara operasyonunun maliyetinin yüksek olacağı görüşünde birleşiyor Yakındoğu ve Körfez Askeri Analiz Kurumu Müdürü Kahveci: "Kara operasyonu gerçekleşse bile sınırlı olacaktır.

Lübnanlı askeri uzmanlar, İsrail'in Gazze'ye düzenlemesi muhtemel kara operasyonunun maliyetinin yüksek olacağı görüşünde birleşiyor.

AA muhabirine konuşan Yakındoğu ve Körfez Askeri Analiz Kurumu Müdürü Riyad Kahveci, "Kara operasyonu gerçekleşse bile sınırlı olacaktır. Gazze'nin işgal edilmesi durumunda, bunun her iki tarafa da maliyeti büyük olacaktır" dedi.

Kahveci, " Gazze'den fırlatılan roketlerin meydana getirdiği yıkımın sınırlı olmakla birlikte, İsrail'deki ekonomik hayatı felce uğratması ve yaptığı psikolojik etkinin büyük olduğuna" işaret etti.

Emekli Tuğgeneral Hişam Cabir, İsrail'in Gazze şeridine girebileceğini, ancak Gazze'nin merkezine girmesinin çok maliyetli olacağını öne sürdü. Cabir, atılan roketlerin İsrail'de caydırıcı etki oluşturmayabileceğini, bu nedenle Gazze'deki direniş hareketlerinin roket rezervlerini tüketmemesi gerektiğini de belirtti.

İsrail'in "caydırıcı güç" olma efsanesinin atılan füzelerle yok olduğunu dile getiren araştırmacı Sakr Ebu Fahr ise Gazze'den İsrail'e fırlatılan roketlerin, İsrail'deki hiç bir bölgenin güvenli olmadığını gösterdiğini savundu. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Riyad Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title