Haberler

İsrail'in Gazze Saldırısı

Lübnan Hizbullah Örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği olası bir kara harekatı, ahmaklık olur" dedi.

Lübnan Hizbullah Örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, " İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği olası bir kara harekatı, ahmaklık olur" dedi.

Nasrallah, İsrail'in saldırılarla bölge ülkelerine gözdağı vermeye çalıştığına dikkati çekerek, "Aldığımız bilgiler İsrail'in, Gazze'nin karşı saldırıyı durdurması yönünde bazı ülkelerden yardım istediğini gösteriyor" diye konuştu.

Gazze'deki direnişin "çok güçlü ve kararlı olduğuna" dikkati çeken Nasrallah, " İsrail'in, kara harekatına giriştiği durumda ahmaklık olacağını" ifade etti.

Nasrallah, İsrail tarafından gelen "Hamas yalvarana kadar ateşkes ilan etmeyeceğiz" yönündeki açıklamaları hatırlatarak, "İsrail, saldırılardan bir kaç gün sonra Gazze tarafının pes ederek bedeli ne olursa olsun ateşkes talep edeceğini zannediyordu ama düşündüğünün tam aksi oldu. Hamas, Gazze'deki ambargonun kaldırılması başta olmak üzere birçok şart öne sürüyor ve uluslararası yükümlülüklerden bahsediyor" diye konuştu.

Muhabir: Vesim Seyfettin/Zeynep Tüfekçi

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - BEYRUT

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Lübnan Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title