Haberler

İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler

İsrail'in barışçı gösteri yapan Filistinlilere uyguladığı katliama Giresun'da tepki gösterildi.

Eynesil ilçesindeki Merkez Yeni Cami önünde toplanan Kudüs Platformu üyeleri, çeşitli sloganlar atarak katliamı protesto etti.

Mesut Kahraman Kibritçi, grup adına yaptığı açıklamada, 70 yıldır İsrail'in Filistin'de, Mescid-i Aksa'da, Kudüs'te yaşlı, genç, kadın ve çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini söyledi.

Gazze'ye uygulanan hukuk, ahlak ve insanlık dışı abluka ve ambargoların her geçen gün ağırlaştırıldığını belirten Kibritçi, şöyle konuştu:

"İşgalci İsrail güçleri ise her türlü hukuku çiğneyerek gözünü dünyaya kapatıp, kulağını tıkayarak ateş açıp masum insanları şehit etmektedir. İsrail askerlerinin kurşunlarıyla önceki gün şehit edilen 62 kardeşimiz ile birlikte 106 kişi şehit edildi, 10 binin üzerinde kişi de yaralandı."

Kibritçi, tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve İsrail'in hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıktıklarını vurgulayarak, "Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Yaşanan vahşete herkes sessiz kalsa da biz sessiz kalmayacağız, tüm benliğimizle Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağız. Kudüs İslam şehridir. Kudüs Müslüman memleketidir." diye konuştu.

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun İsrail Gazze Kudüs Politika Güncel Haberler

title