Haberler

İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması nedeniyle düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilere saldırmasını protesto etti.

Otobüsle Üsküdar Sahili'ne gelen oda üyeleri, Türk ve Filistin bayrakları açarak "Kahrolsun ABD" ve "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar attı.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, basın açıklamasında, İsrail'in, Kudüs'te Filistinlilere yönelik katliamına tepki göstermek ve Filistinlilerin yanında olduklarını dünyaya haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Ovacık, ABD yönetiminin uluslararası tepkilere rağmen Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını uygulamaya koymasının, çok hassas olan bölgede büyük infiale neden olduğunu belirterek, "Gazze Şeridi'nde barışçıl gösteri düzenleyen ve ABD'nin kararını protesto eden Filistin halkına vahşice saldıran İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

ABD ve İsrail'in kararını "provokasyon amaçlı" şeklinde nitelendiren Ovacık, yıllardan beri zulme maruz kalan Filistin halkının barışçıl gösteride ve protestoda bulunmasının en temel hakları olduğunu anlattı.

Ovacık, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının, İsrail'in yıllardan beri uyguladığı devlet terörüne, haksızlıklara, katliama teşvik ve açık destek olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu aynı zamanda insanlık suçuna ortak olmaktır. Devletimiz ve milletimiz tarih boyunca Filistinli kardeşlerimizin haklı ve kutsal davalarına hep sahip çıkmış ve destek vermiştir. Bundan sonra da bu tavrımız bütün zulümler sona erene kadar devam edecektir. Biz, İsrail devletinin yaptığı katliamı ve ABD'nin açık desteğini telin ve protesto ediyoruz."

Açıklamanın ardından 3 günlük milli yas nedeniyle otobüslere siyah kurdele bağlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title