Haberler

İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliama Tepkiler

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Filistinlileri katletmesi protesto edildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Filistinlileri katletmesi protesto edildi.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde toplanan İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri "Kahrolsun siyonist İsrail", "Kahrolsun ABD" ve "Kahrolsun işbirlikçi zalimler" şeklinde slogan attı.

Özgür-Der Tatvan Şube Başkanı Özcan Taşcan, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel haçlı zihniyetinin kıskacında kan gölüne çevrilmekte olduğunu söyledi.

Filistin'in yeni işgal saldırı ve katliamlar ile karşı karşıya kaldığını aktaran Taşcan, şöyle konuştu:

"1917'deki işgal ile başlamış olan süreç 1948'den sonra bugün yeni bir boyuta taşınmış durumda. Bizler Tatvan'daki İslami sivil toplum kuruluşları olarak en başından beri ve her zaman Filistin davasının savunucusu ve takipçisi olduk. Tatvan halkı da bugüne kadar mesele Kudüs ve Müslümanlar olunca samimiyetlerini ve fedakarlıklarını ortaya koydu. Bu nedenle bugünde, bundan sonrada tüm gücümüzle Kudüs için meydanlardayız."

Basın açıklamasına, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title