Haberler

İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliama Tepkiler

KAYSERİ/ Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) senatoları, İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi şehit etmesi, 2 bin 770'in üzerinde...

KAYSERİ/ Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) senatoları, İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi şehit etmesi, 2 bin 770'in üzerinde Filistinliyi yaralamasını nefretle kınadı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 14 Mayıs'ın tarihe kara bir leke olarak geçtiği, Filistin'de yaşanan insanlık dramına ve İsrail'in kanlı tarihine yeni bir sayfa eklendiği belirtildi.

ABD'nin uluslararası hukuk, BM kararları, tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden gelip büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararıyla Ortadoğu'da istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkardığı, terör devleti İsrail'i katliama sevk ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Haçlı zihniyeti içinde yürütülen katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyoruz. Masum Filistin halkının haklarının siyonist devlet tarafından onlarca yıldır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret etmesi karşısında insanlığın gür bir sesle ve topyekun biçimde 'dur' dememesi kabul edilebilir bir durum değildir. Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD, Ortadoğu'da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemişlerdir. Birleşmiş Milletler ve Lahey Adalet Divanı'nı göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, bu kurumların Trump ve Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak gereğini yapmalarını bekliyoruz. Bizler, masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil, hukukun ve barışın da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey dostlarımızın sessizliği olacaktır."

CÜ Senatosu'ndan kınama

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70'inci yıl dönümüne getirilmesinin, olayın ne kadar büyük tahrik ve provokasyon boyutu içerdiğini gözler önüne serdiğine dikkatin çekildiği Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nun açıklamasında da "21'inci yüzyılın ilk çeyreğinde ve Haçlı zihniyeti içinde yürütülen katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyoruz. Masum Filistin halkının haklarının siyonist devlet tarafından on yıllardır sürekli ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret etmesi karşısında insanlığın gür bir sesle ve topyekun 'dur' dememesi kabul edilebilir bir durum değildir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

title